Категории

Категории

Защо работните гащеризони са предпочитаното работно облекло

Защо работните гащеризони са предпочитаното работно облекло
На: Коментари: 0 Видяно: 681

Работната среда и различните професии изискват наличието на специална униформа, която има предпазна функция. Като основна част към работните униформи при все повече професии, се явяват гащеризоните. Това се дължи на множеството предимства, които притежават.

Ние, екипът на онлайн магазин Стенсо, ви представяме информация за работните гащеризони, видовете, които можете да срещнете, за кои професии защитното облекло от този тип е отличен избор, както и какви модели могат да бъдат открити на Stenso.net.

Какви видове работни гащеризони има

Можете да откриете множество варианти за работни гащеризони, които се класифицират в зависимост от характеристиките си, разпределени по следния начин:

 • Според облика могат да бъдат цели или полугащеризони. В зависимост от това дали професията ви изисква поставяне на този тип дреха върху цивилното ви облекло можете да заложите на цял модел или такъв с частично покритие. Целите модели обхващат почти цялото ви тяло, докато полугащеризоните представляват панталони с презрамки;
 • В зависимост от материята могат да бъдат разграничени памучни, полиестерни и комбинирани. Последните най-често са с участие 50/50 от памук и полиестер и съчетават отличителни характеристики на двете материи, които са издръжливост, устойчивост на износване, здравина. Памучните изработки, подходящи за униформи, са водоустойчиви, огнеопорни и не натрупват статично електричество, които са важни свойства. Полиестерните изработки са ветроустойчиви и водоустойчиви и се предлагат най-често във ватиран вариант;
 • Според видимостта ще откриете стандартни и светлоотразителни. Някои професии изискват наличие на работно облекло, което да осигури допълнителна видимост на служителите с цел осигуряване на тяхната безопасност. Светлоотразителните модели се използват най-често в промишлената индустрия, както и при строителна и ремонтна дейност.
 • Според цветовете можете да откриете както едноцветни, така и двуцветни варианти в неутрални или наситени нюанси. Често срещани модели могат да бъдат открити в черно, сиво, оранжево, зелено, синьо.

За кои сезони са подходящи

Работните гащеризони са подходящи за целогодишно ползване, което е едно от основните им предимства и се превръща в причина за предпочитанието на множество работници да разполагат с такова облекло. Техните свойства ги правят отличен топлорегулатор през зимата, защото предпазва уязвимите части на тялото от студа – гръден кош, гърди, кръст. Отличителните характеристики на материите, от които се изработват тези артикули, сред които водоустойчивост и ветроустойчивост, ги правят подходящи за всякакви температури и климатични условия. Те задържат топлината към тялото без да предизвикват прекомерно изпотяване, което ги прави отлична възможности за сезони като лято и пролет. С гащеризонът ще бъдете предпазени по всяко време на годината без да усещате дискомфорт от употребата му по време на работа.

В кои професии и сфери са актуални

Гащеризоните са подходящи за всякакви сфери и професии, упражняващи своята дейност в условия на открито. Най-често се използват от работниците в строителството, промишлеността, извършване на ремонтни дейности навън. Подходящи са за служители, които работят в лоши климатични условия, изложени са на студ, валежи и силна ветровитост, защото им осигуряват защита. Това специализирано облекло е отличен варианти и за служители, които носят със себе си подръчни инструменти и ги използват в процеса на работа, защото дрехите са оборудвани с дълбоки и големи джобове с различен брой за съхранение на вещи.
Тези дрехи са актуални в професии, които изискват динамика на действията и чрез презрамките предпазват от изхлузване, както и при работници, изложени на рискове от огън, електричество.

Какви са предимствата им

Гащеризоните притежават множество положителни характеристики, явяващи се техни предимства. Основно това са:

 • Адаптивността им към различни сезони – през зимата ще ви осигуряват топлина и комфорт, а през лятото прохлада и пропускливост на въздуха;
 • Защита – те предпазват тялото от ниски температури, влага, вятър, статично електричество;
 • Изработват се от материали, които не запарват кожата, не я дразнят при пряк контакт и не предизвикват чувствителност или алергии;
 • Дълготрайност и устойчивост на материите;
 • Работните гащеризони могат да се перат в пералня и не са капризни на обработка;
 • Запазват външния си облик във времето дори при ежедневна употреба;
 • Осигуряват безопасност на притежателя си;
 • Светлоотразителните модели сигнализират на другите хора за присъствието ви;
 • Притежават красиви дизайни и се предлагат в множество цветове;
 • Има налични обособени места за съхранение на вещи – няколко джоба, чиито брой зависи от модела.

Какви модели може да открием в Stenso.net

Онлайн магазин Стенсо има дългогодишен опит в областта на работните облекла, сред които са и гащеризоните. При нас ще откриете множество различни варианти, изработени от качествени материи, като памук и полиестер, които да осигурят на тялото ви комфорт и защита на високо ниво. Към тях можете да забележите участие на хастар и вата, които допълнително уплътняват дрехата. Можете да изберете оптималния за вас вариант между цялостен и полугащеризон. Дебелината на плата също се различава при моделите, което ви предоставя възможност за богат избор.

От гледна точка на цветовете, в Стенсо предлагаме множество варианти, които могат да бъдат едноцветни или двуцветни. Разнообразието от размери, които се предоставя на потребителите също е голямо, обхващащо най-малките номера и достигащо до големи такива. Ще откриете S, M, L, XL, XXL, XXXL.

Повечето модели разполагат със свободностоящ дизайн и частично пристягане в областта за кръста, което прикрепя плътно гащеризона до тялото, както и със светлоотразителни ленти за допълнителна сигурност. Регулируемите презрамки ще ви предоставят възможност да за пристягане и отпускане за допълнително удобство.

Всички предложения в категорията притежават отлични характеристики, високо качество и се предлагат на достъпни цени.

Коментари

Оставете Вашия коментар