Категории

Категории

Защо изборът на професионално работно облекло се разглежда като инвестиция в кариерата?

On: Коментари: 0 Видяно: 84

Защитата на работниците при изпълнение на служебните им задължения е важна както за самите тях, така и за работодателя. Употребата на подходящо работно облекло е ключово за това, така че по-долу ще разберем критериите за качество и професиите, които изискват носене на униформи.

Кои са критериите за качество, като заговорим за работно облекло?

Когато става дума за качество, важна роля играе съответствието му с условията на производствената дейност. Основните индикатори за високо качество са защитните свойства и осигуряването на дълъг експлоатационен живот, практичността, удобството и комфорта при носене. Работното облекло трябва да отговаря на приложимите стандарти, да е достатъчно леко, да бъде изработено от качествени материи и тъкани, конци и други компоненти. Когато разглеждаме критериите за качество, трябва да обърнем внимание на полезните му свойства, степента на приложимост, както и необходимостта от употребата му за конкретни нужди и не на последно място – потребителската стойност, която носи. В съответствие с условията на труд, от съществено значение са параметри, като тегло, твърдост и качество на шева, цветове, устойчивост на пране и други.

Според конкретната дейност, работното облекло трябва да притежава подходящите защитни свойства – от общо промишлено замърсяване до устойчивост на скъсване, на пламъци, на изгаряния и такива, които са характерни за извършването на съответната дейност.

Кои професии имат нужда от тях?

Основното предназначение на специализираната униформа е да предпазва служителя от вредното въздействие на заобикалящата го среда или да го отличава от клиентите, представяйки корпоративната идентичност. Повечето видове съвременни професии изискват носене на предпазно работно облекло, което е наложено  и на законодателно ниво. В определени случаи, целта е осигуряване на защита от прах и вредни условия, а в други – от висока температура, радиация, искри и т.н.

По закон носенето на защитно работно облекло е задължително за служителите във всички компании – от областта на здравеопазването, хранително-вкусовата промишленост, ресторантьорството, фармацевтиката, готварството и много други. Носенето на подходяща униформа е особено важно и в строителството, металургията и в други подобни сфери, където основно изискване е подсигуряването на необходимата защита за професии, като миньори, леяри, химици и други. Не на последно място са специалните работни облекла, от които се нуждаят служителите на реда, службите за спешна помощ, пожарникарите и т.н.

Какви видове има?

Съществуват различни видове работни облекла. Отличават се по своите размери, кройки и предназначение спрямо сезона. Предлагат се модели за зимата и лятото, в мъжки или дамски варианти, характерни със своя дизайн, който е важен за поддържане на добрия имидж на фирмата и различните бизнеси. 

Защо е важно от какъв материал са изработени?

При производството на работно облекло, голямо внимание се обръща както на дизайна, така и на свойствата на материала, като устойчивост на разтягане, протриване, разкъсване. Тук е и съществената разлика – материалите предназначени за изработване на работно облекло са различни от тези, които се използват при ежедневните дрехи. Специалната тъкан и материя, при необходимост, се обработва с различни разтвори, придаващи допълнителни защитни характеристики, като водоустойчивост, устойчивост на пламък  и издръжливост при различни агресивни условия. Друго задължително изискване е да не предизвиква дразнене и алергични реакции.

Приложение намират синтетичните материали, тъй като са по-леки, лесни са за поддръжка и при подходяща грижа, съхраняват дълго добрия си външен вид. Такъв материал има и недостатъци, като способността му да натрупва статично електричество и липсата на естествено проветрение и абсорбиране на излишната влага.

Естествените материали също са често използвани, като основните им предимства са способността да абсорбират влагата, да осигуряват добър въздухообмен, както и липсата на алергични реакции при контакт с кожата. Освен това са приятни на допир.

Смесените тъкани обединяват предимствата и на двата вида материали за изработка на работни облекла. Различават се по своя състав, плътност и структура.

Какви са предимствата на онлайн магазин Stenso.net?

Като специализиран сайт за продажба на професионално работно облекло, ние се грижим за поддържане на високо качество и безопасност. Стенсо е предпочитаният онлайн магазин, защото: 

  • предлагаме професионални дрехи за различни области, които отговарят на съвременните регламенти и правила за безопасност на труда;
  • качеството на достъпните продукти осигурява желаното ниво на комфорт през целия период на трудовата дейност;
  • предлагаме отлични цени, тъй като освен търговец, сме и производител, което ни позволява да оптимизираме производствения процес и съпътстващите го разходи, без това да се отрази на качеството;
  • нашите клиенти получават напълно безплатна професионална консултация, когато се нуждаят от съвети при избора или при поръчките;
  • често провеждаме кампании с големи промоции, които предлагат на клиентите ни изгодни условия за пазаруване, а големите складови наличности позволяват бързото организиране и изпращане на поръчките;
  • приели сме за мисия да предлагаме продукти и услуги на високо ниво, които да помогнат за развитието на бизнеса в България и за подобряването на икономиката в страната;
  • разнообразието от мъжки и женски продукти, в летни и зимни варианти, както и асортиментът от аксесоари и предпазни средства, дават възможност за по-прецизен избор, спрямо различни индивидуални критерии.

С удобните и практични работни облекла, които предлагаме, ви помагаме в грижата за здравето и безопасността на вашите служители. 

Коментари

Оставете Вашия коментар