Категории

Категории

Защита през цялата година с работно облекло серия PRISMA от Stenso

Защита през цялата година с работно облекло серия PRISMA от Stenso
На: Коментари: 0 Видяно: 2974

Времето, което прекарваме на работното място, заема голяма част от ежедневието ни. Това е достатъчна причина да обърнем поглед и към облеклото, което използваме, докато извършваме служебните си задължения. За много от индустриите то е от първостепенно значение. Личните предпазни средства са не по-малко важен елемент, особено в ситуация на пандемия като днешната. Именно наличието на този тип компоненти носят усещане за спокойствие и безопасност по време на работния процес. Отделно от това, те са един страхотен инструмент за генериране на добър бранд имидж.

Дълги години работното облекло е възприемано единствено от гледна точка на неговото пряко предназначение. Ключово е било то да осигурява необходимата защита, съобразена с естеството на извършваната дейност. В днешен контекст обаче, освен да предпазва служителя, то трябва да бъде комфортно и представително.
Ето защо Бултекс 99 създаде работно облекло серия PRISMA - разработена на базата на дългогодишния ни опит, съобразена с нуждите от удобство, функционалност, здравина и атрактивна визия.

Основни характеристики на работното облекло

Както в днешни дни, така и преди, водещата функция на работно облекло е да защитава служителя, изпълняващ ежедневните си задължения. Именно това е предпоставка здравината на изделието и характеристиките на използваните материали да се разглеждат с изключителна важност.

  • Материята, от която е произведено облеклото, има ключово значение за защита от рисковете на работното място. Памукът, който се използва от хората за изработка на дрехи вече повече от 5000 години, е сред най-предпочитаните материи. Познат като естествен продукт, той има свойства както да абсорбира, така и да запазва здравината си за по-дълъг период от време. Освен това, памучната материя рядко предизвика алергични реакции. В контекста на професионалното облекло, важно да се отбележи е, че памукът е с бавно разпространение на огъня, което го прави предпочитан материал за направа на работно облекло в някои индустрии. Полиестерът пък е познат като издръжлив и траен продукт, устойчив на избледняване и лесен за почистване. На база различни характеристики на материите, работодателите правят избор кой е най-подходящият продукт за служителите им.
  • Цветовите комбинации също имат влияние при избора на работно облекло. Именно те могат да насочат към естеството на извършваната дейност. В тази връзка например, за хранително-вкусовата промишленост се търсят основно облекла в бялата гама. Това обаче не е задължителна практика, тъй като за същата тази индустрия се използват и изделия в съвсем различни цветове като зелено, синьо, червено и т.н. Освен да спомагат за означаването на индустриите, цветовете се използват и за изграждането на силни брандове. В същия ред на мисли, в съзнанието ни веднага могат да се появят асоциации на даден цвят с определена марка. Най-вероятно този цвят присъства на уебсайта на бранда, във фирменото лого, в опаковките, етикетите, а също и в облеклото на служителите. Именно изборът на правилните цветове или цветови комбинации е първата стъпка при изграждането на ефективна фирмена идентичност. Ако има цветови гами, които се отличават на пазара, то това определено са синята и сивата. HV (high visibility) облеклата, съдържащи светлоотразителни елементи, са също търсени като продукт. 
  • Видът на работното облекло е друга важна характеристика. Той трябва да бъде съобразен както със сезона, така и със средата. Работата на открито през различните сезони например е предпоставка да се разработват зимни и летни серии. Вятърът и водата повлияват появата на ветро- и водозащитни изделия, а специално сигнално облекло е необходимо при ниска видимост, работа на пътното платно или пък при строителни дейности. Професионална екипировка може да бъде нужна и в закрити помещения, когато има отклонение от оптималните гранични стойности за температура на въздуха.

Правилното съчетание на материя, цвят и вид е нелека задача, която трябва да бъде отлично обмислена. Съществуват наредби и регламенти , определящи условията и редът за осигуряване на работниците и служителите с безплатно работно и униформено облекло, които задължително трябва да бъдат взети предвид. Именно тук идва и нашата задача да улесним този процес, като дадем най-правилните съвети и напътствия, базирани на трупаните през годините знания и опит.

Тенденции в съвременното работно облекло

В наши дни списъкът на характеристиките, определящи качеството на работното облекло, не се изчерпва дотук. Разглеждайки го през призмата на съвременните тенденции, освен необходимостта от максимална защита, на преден план излиза и осигуряването на личен комфорт. Именно когато се чувстваме комфортно, ставаме по-креативни, ефективни и продуктивни. Това е и причината да се обръща все по-голямо внимание на материалите за изработка, като се взимат предвид множество техни характеристики. Моделите вече са много повече от комбинация на кройка, материя и цвят. Функционалността, комфортът на използване и добрият външен вид излизат на преден план.

Появата на все повече малки и средни предприятия също оказва влияние на пазара. Ако преди изборът на работно облекло е бил основна задача на ръководителите на големи екипи, то днес много хора взимат това решение сами. Това прави пазарът по-взискателен, което, от друга страна, отваря едни нови предизвикателства пред нас.

Много от наложените модели в Европа се произвеждат и в България, но качеството на използваната материя и нивото на изпълнение си остава в отговорността на производителя. Забелязва се тенденция на спад на доверие към много от популярните марки поради занижено качество в някои производства, когато водещият фактор е цената.

Именно, за да защитим едно високо ниво на качество, материя и стил, решихме да създадем собствена серия работно облекло под изцяло наш контрол.

Серия PRISMA – защита през цялата година

работни дрехи стенсо

Дългогодишният ни  опит в сферата и непрекъснатият диалог с индустрията ни помогнаха да създадем комфортна, стилна и функционална серия работни облекла, подходяща за всеки сезон.

С колекция PRISMA WINTER допълнихме нашата серия с подходящи за зимния период изделия. А за да гарантираме допълнително удобство и лекота и през най-горещите дни, създадохме колекция PRISMA SUMMER, характеризираща се с висока устойчивост на раздиране и олекотена материя. Освен стандартният панталон,  с лятната серия развихме и късия панталон, като изключително удобен и функционален компонент.

За ваша по-голяма безопасност въведохме и светлоотразителни елементи в облеклата.
Фокусирахме се и върху цветовото разнообразие, като подбрахме комбинации, приложими и разпознаваеми в повечето индустрии.

Предимствата на авторската серия PRISMA

Функционалността на работното облекло най-често се свързва с броя на джобовете и тяхната приложимост. Затова всеки един джоб при нас има своето специално приложение – в зависимост от това дали той трябва да бъде ваш верен помощник по време на работа, осигурявайки ви достъп до най-необходимите ви инструменти и консумативи, или трябва да съхрани най-ценните ви вещи.
Освен на функционалността, обърнахме внимание и на светлоотразителните елементи, наричани още HV (high visibility) елементи. Те са неизменна част от сигналната екипировка и се разглеждат с изключителна важност. За някои индустрии използването им е дори задължително. В частност, това се отнася за индустрии, където основната дейност се извършва около пътното платно, в близост до кранове или други моторизирани средства от този тип, а също и на места с ниска видимост. Тези специфики са разписани в международния стандарт EN ISO 20471:2013, който налага използването на видимо работно облекло от служители, изложени на опасни ситуации. Съгласно този стандарт защитното облекло с висока видимост се разделя на 3 класа в зависимост от риска. За всеки клас съществуват различни изисквания, като се взима предвид каква площ от цялото облекло заемат HV елементите.

EN ISO 20471:2013
Минимални площи на видимия материал в м²


сигнално работно облекло

светлоотразителни панталони

Не само в условия на труд обаче е необходимо сигнално облекло. Придвижването на служителя до работното място е не по-малко важен процес, който трябва да бъде взет предвид. Именно поради тази причина HV елементи присъстват изцяло в нашата гама продукти. За да увеличим гъвкавостта на използваната материя, всички поставени ленти върху облеклата от серия PRISMA са тип – printed HV. Принтирана HV лента се отпечатва върху самия плат, а не се пришива. Това минимизира ограничението на разтегливостта на плата и удължава времето за използване.

Комфортът на работните облекла PRISMA

За да бъде комфортът на използване максимален, при изработка на облеклата от серия PRISMA  се спряхме на една от най-интересните технологии – т.нар. Ripstop. Това е процес, при който се използва специална подсилваща техника на усукване на нишките. Именно този процес стои в същината на това тъканите, които използваме, да бъдат устойчиви на раздиране и скъсване.

Ripstop материи, използвани за изработката на облеклата от серия PRISMA

платове за дрехи

Обработките на плата са също важен елемент от производството на едно изделие, тъй като те носят не само първото усещане за комфорт, а и определят здравината и устойчивостта на продукта. Затова, в серия PRISMA ние избрахме оптимално съчетание на платове, които да отговорят на най-често срещаните предизвикателства на вашето работно място.

Цветовете в серия PRISMA

работно облекло комплекти

Фокусирахме се и върху цветовото разнообразие, като основните гами, на които заложихме за тази серия са синя, сива и кафява.

Eдна от причините да се спрем на ярък и видим цвят като кралско синьо е, че той се асоциира едновременно с доверието и сигурността. Също така допринася и служителите да са видими по всяко време и да се отличават.

Сивото е цвят, при който замърсяванията са най-малко видими, когато се работи в прашна и нечиста среда. Това благоприятства дрехата да изглежда добре за много по-дълъг период, което е от значение както за прекия потребител, така и за неговия ръководител. Комбинирахме го с ярко зелен цвят, което прави моделът атрактивен и модерен.

Третият ни избор е кафявото. Заедно със зеленото, кафявото е най-доминиращият цвят на планетата, като то носи усещате за спокойствие и стабилност. Кафявото също така се асоциира и с аграрната промишленост и дърводобив.

С помощта на опита, който трупаме през годините, непрекъснатият диалог с индустрията и разбирането на различните нужди, ние продължаваме да развиваме серия PRISMA, като основната ни цел остава предлагането на максимално комфортно, здраво и атрактивно работно облекло.

Работно яке PRISMA SUMMER ROYAL BLUE           Работен полугащеризон PRISMA SUMMER ROYAL BLUE                Работен панталон PRISMA SUMMER ROYAL BLUE

                 Работно яке                                        Работен полугащеризон                             Работен панталон
       PRISMA SUMMER ROYAL BLUE                     PRISMA SUMMER ROYAL BLUE                PRISMA SUMMER ROYAL BLUE

Работно яке PRISMA SUMMER LIGHT GREY             Работен полугащеризон PRISMA SUMMER LIGHT GREY              Работен панталон PRISMA SUMMER LIGHT GREY

                 Работно яке                                       Работен полугащеризон                                Работен панталон
      PRISMA SUMMER LIGHT GREY                      PRISMA SUMMER LIGHT GREY                   PRISMA SUMMER LIGHT GREY

  Работен къс панталон PRISMA LIGHT GREY          Работен къс панталон PRISMA SPANDEX                 Работен къс панталон PRISMA DARK GREY

          Работен къс панталон                               Работен къс панталон                                 Работен къс панталон
           PRISMA LIGHT GREY                                    PRISMA SPANDEX                                       PRISMA DARK GREY

                                          Всички продукти Серия PRISMA

 

                         

Коментари

Оставете Вашия коментар