Категории

Категории

От какви части се състои работната униформа на охранителите?

От какви части се състои работната униформа на охранителите?
На: Коментари: 0 Видяно: 1387

За да могат служителите да се отличават от работодателите и посетителите, на пазара се предлагат униформи специално за охранители. Защо са необходими и от какви видове можем да направим своя избор? От какви материи са изработени и кои са особеностите при подбора?

Защо е важно да изберем качествена работна униформа за охранители?

Носенето на служебно облекло при тази професия подчертава правомощията на служителя да упражнява действия по опазване сигурността и целостта на охранявания обект или лица. Такива дрехи значително отличават служителите от посетителите на съответното място, а надписът на гърба или гърдите ясно показва принадлежността на съответното лице. Най-често, охранителната униформа е в черен, син, тъмно-зелен или камуфлажен цвят. При тази екипировка, емблемата на фирмата се намира на 10 см от раменния шев, а на предния джоб има надпис „охрана“ поставен чрез печат или бродерия.

Качествената униформа за охранителите придава представителен и подходящ външен вид и осигурява удобство и комфорт при продължително носене. Трябва да съответства на сезона, да е достатъчно функционална и да не ограничава свободното движение на тялото. Добрата униформа за охранители има абсорбиращи влагата свойства и естествено проветрение. Кройките са такива, че правят силуета на работниците строен, което създава допълнително чувство за респект и уважение.

Какви видове има и от какви части се състои?

Униформите за охранители се различават предимно според сезоните и могат да са зимни и летни. Едните са с дълъг, а другите – с къс ръкав на ризата. 

Класическите професионални комплекти включват водоустойчиви и ветроустойчиви якета, панталони, ризи, тениски за охранители, пуловери, шапки, обувки.

Якетата и жилетките са едни от важните компоненти от екипировката на охранителя. Те са изработени от качествени материали, които осигуряват комфорт – предпазват при различни метеорологични условия. Трябва да имат достатъчно джобове за носене и съхранение на допълнителни елементи, спомагащи за по-ефективното изпълнение на служебните задължения.

Панталоните за охранители също имат за задача да защитят служителя от различни условия, които могат да възникнат по време на смяна. 

Ризите са изработени от здрави материали, които не позволяват разтягане и късане, а също и предоставят естествена циркулация на въздуха. Не трябва да задържат и излъчват миризма. Понякога са брандирани с логото на охранителната фирма или имат надпис „Охрана“ или „Security“.

Обувките са не по-малко важен елемент за осигуряване на високо ниво на защита, на грижещия се за сигурността на обекта служител. Те не трябва да са с противоплъзгащи подметки ида осигуряват добра опора и устойчивост.

Шапката е друг препоръчителен елемент от цялостната униформа на охранителя. Тя предпазва главата и лицето от различните метеорологични условия, включително слънце, дъжд и сняг. В предната си част могат да са брандирани с логото на компанията, което позволява бързото и лесно идентифициране на пазача от страна на посетителите на съответния обект.

Кои са най-предпочитаните материи?

Най-често предпочитаните материи за изработка на подобни дрехи са естествените, за летните модели – памук и смесени материали. Предоставят отлична хигроскопичност и естествена циркулация на въздуха. Зимните модели са от полиестер и са оборудвани с допълнителни подплати и задържащи топлината елементи.

Обувките са завършващият елемент на униформата за охранители. Те трябва да бъдат удобни и да не притискат краката. Обичайно са изработени от естествена кожа и са достатъчно високи, за да предотвратят изкълчване и нараняване на глезена. Моделите за лятото са леки и проветриви, а тези за зимата – плътни и изолирани. Хубаво е подметката да бъде изработена от полиуретан, тъй като той осигурява достатъчно сцепление и е износоустойчив.

За какво да внимаваме при избора си?

Освен подходящите размери и сезонността, при избора на униформи за охранители, трябва да се спазват определени изисквания:

  • качество на материалите: работната униформа трябва да бъде изработена от висококачествени материали, които осигуряват комфорт и издръжливост. Охранителите често прекарват много време на работа, затова е важно да се изберат дрехи, които са устойчиви на износване и повреди;
  • практичност: униформата трябва да бъде практична и функционална, позволявайки лесно изпълнение на служебните задължения. Джобовете, закопчаванията и дизайна трябва да са удобни и да подпомагат ефективното изпълнение на задачите на охранителите;
  • сигурност и защита: такъв тип дрехи трябва да осигуряват сигурност и защита. Ако работата включва рискове от наранявания или контакт с опасни вещества, трябва да се изберат дрехи, които предлагат допълнителна защита като усилени материали или предпазни елементи;
  • идентификация: униформата на охранителите трябва да ги идентифицира лесно и ясно като служители на сигурността. Видимите знаци, като емблеми, номера или лога, помагат да бъдат разпознавани и уважавани от обществото;
  • подходящ дизайн: изборът на дизайн на униформата е важен за създаване на професионално впечатление. Трябва да се избере стил, който отговаря на образа и корпоративната идентичност на фирмата, като същевременно отразява сериозността и авторитета на служителите;
  • размери и индивидуално прилягане: важно е да се обръща внимание на индивидуалните изисквания за комфорт и прилягане на дрехите. Не бива да са прекалено тесни, нито прекалено широки, за да носят комфорт.

Какви са предимствата на онлайн магазин Stenso.net?

Брандът Стенсо е вече добре разпознаваем на българския пазар на работно облекло и всички знаят, че ние сме специализирана фирма за производство и продажба на дрехи за персонал и работници. Качеството на изработката е най-важно за нас и ние не правим никакви компромиси в тази посока. Цените на продуктите са изключително достъпни, тъй като имаме възможността да оптимизираме производствените и търговските процеси на най-високо ниво.

Клиентите ни периодично се възползват от големи отстъпки и пазаруват изгодно. Възползват се от безплатна консултация със специалист, когато става дума за правилния избор или за съдействие по връщане, замяна, рекламация.

Коментари

Оставете Вашия коментар