Категории

Категории

Комфорт и защита за всяка стъпка: работни обувки с иновативна технология от Италия

Комфорт и защита за всяка стъпка: работни обувки с иновативна технология от Италия
На: Коментари: 0 Видяно: 4170

Предпазните обувки са важна част от всяка работна екипировка. Без да носите безопасна и удобна обувка, краката ви са изложени на инциденти и наранявания, които ви застрашават по време на работа. Днес производителите се стремят да проектират обувки не само спрямо специфичните рискове при всяка професия, но и да съвместяват в тях възможно най-много защити, за да бъдат функционални и да ви предпазват в най-голяма степен.

Когато сигурността срещне дизайна

Тенденциите се променят, така че днес този клас обувки са предпочитани в много сфери, заради съчетанието на удобство, качество и издръжливост, което предлагат. Популярните марки отчитат, че хората търсят възможността да използват защитните обувки и в разнообразни ежедневни дейности, но те трябва да имат модерен и стилен дизайн.
Италианските брандове Payper, Diadora и Panda създават модели, които комбинират в себе си сигурност, стил и комфорт. С доказано високо качество, те са едни от водещите премиум брандове на международния пазар в областта на работните обувки.

Ще ви запознаем с различните иновативни технологии, използвани при създаването на обувките, специално разработени от всяка една от компаниите.

Работни обувки PAYPER – направи, бъди, отлети


работни обувки Payper

Работни обувки PAYPER GET FORCE LOW S3 SRC ESD

Payper е италианска, международна компания, която има богат опит в разработването на модели, набавянето на суровини и производството на професионално и ежедневно работно облекло и обувки. Целта на компанията е да предостави на работниците по-безопасни, по-практични, по-привлекателни продукти.

Безпогрешният италиански стил е различим във всички елементи на работната обувка, но винаги с абсолютно внимание към основните критерии за безопасност.

През 2019-а година, италианският производител на работно облекло, разширява своето портфолио, като създава нова линия от работни обувки. Разработването на моделите става възможно с консултациите на специалист по постурология с над двадесет годишен опит в областта. След проведени множество медицински изследвания, експертите разработват дизайн, който да реши здравословния проблем с неправилната стойка. Ергономичната форма, предназначена едновременно да държи стегнат крака, но и да го предпазва, осигурява стабилност, защита през целия ден и комфорт.
Сред основните предимства на най-новия модел PAYPER GET FORCE LOW са високата степен на защита S3  – с водоотблъскваща сая от набук и предпазно алуминиево бомбе устойчиво на удар 200J. Част от характеристиките му са стелка Ortholite X40 016 ESD, която е изработена от сертифициран противопрободен материал и е с антистатични свойства. Подметка XTRAIL GRIP от термополиуретан е със система против усукване и с най-високия клас устойчивост на подхлъзване – SRC1. Моделът е снабден и с предпазител в задната част със светлоотразителен елемент. 

Това е един от малкото модели на пазара, който предлага размерите и в половинки, за да осигури максимален комфорт при носене.
PAYPER GET FORCE LOW е перфектната комбинация от функционалност и дизайн. Италианската фина изработка придава изискан вид на обувката, така че тя може да бъде носена не само по време на работа, а и в ежедневието.

Работни обувки DIADORA – добре дошли на работа

работни обувки Diadora

Работни обувки DIADORA RUN LOW S3 SRC ESD

Diadora Utility е брандът за работно облекло и работни обувки на италианския спортен производител Diadora.

Благодарение на постоянните технологични проучвания за най-добра защита, обувките на Diadora задоволяват нуждите на всички професии, които изискват комфорт и безопасност. Серията Diadora Utility предлага ефективни решения за предпазни обувки и дрехи, като широката гама гарантира оптимална степен на защита при работа.

Компанията поддържа безупречно ниво на качеството на предлаганите продукти и се стреми към създаването на изтънчен дизайн за всеки от тях. Една от иновативните технологии, с които впечатляват работните обувки DIADORA RUN LOW, е специално създадената стелка D-LIGHT. Тя се състои в разработката на ново поколение полиуретаново съединение – с 20% по-леко от традиционния полиуретан. То осигурява максимална лекота и остава устойчиво на износването при носене. Едновременно с това приляга удобно към крака и допринася за усещането на максимален комфорт.
Обувките предоставят високо ниво на защита S3 – те са водонепропускливи, антистатични, със стоманено бомбе, резистентно на енергия от удар 200J. Материалът, от който са изработени е високотехнологичен, устойчив на разкъсване, ожулване, надраскване и перфорация. Едно от големите му предимства е, че е лесен за поддръжка. При конструирането е използвана дишаща и абсорбираща AIR mesh подплатата, която е предназначена да запазва микроклимата в обувката.
Част от предимствата на модела е K SOLE противопрободна вложка, специално разработена от технологичния екип на Diadora. Това е неметална стелка, която защитава от пробождане, с висока устойчивост на перфорация, но едновременно с това е лека и гъвкава. Тя покрива цялата повърхност на крака, като по този начин осигурява пълната му защита. Притежава висок коефициент на топлоизолация, което я прави устойчива на екстремни температурни условия.

Работни обувки PANDA – по стъпките на италианските иновации

работни обувки Панда

Работни обувки NO. ONE MF S3 SRC LOW

PANDA SAFETY е италиански дългогодишен лидер в сектора на производството на защитни обувки. С над 40 години натрупан опит, компанията предлага предпочитани продукти в повече от 70 държави. И днес тя продължава дейността си в постоянни проучвания на нови материали и компоненти, като прилага най-съвременните производствени техники и технологии.
Моделите от линията TECHO представляват перфектната комбинация между дизайн и функционалност. При всеки от компонентите на обувката са използвани материали с най-високо качество. Моделът PANDA ONE MF S3 SRC LOW  предлага висока степен на защита - S3. Той е с горна част от водоустойчива естествена лицева кожа. Предпазното композитно бомбе защитава от удар до 200J и натиск до 1,500 кг. Обувките защитават ходилото от пробождане благодарение на противопрободна, неметална, многопластова вложка.
Подплатата е от AIRNET mesh и с антимикробно и антибактериално действие. Начинът, по който е проектирана подметката, е вдъхновен от технологията за изработка на автомобилни гуми – предвидени са канали, които при контакт с течности и кал, ги извеждат обратно навън, елиминирайки по този начин опасността от подхлъзване. Така производителят гарантира и най-високата степен на устойчивост от подхлъзванe - SRC. Термополиуретанът, от който е изработена външната част на  подметката, позволява досег с повърхности, нагрети до 200 градуса. Още едно предимство на този модел обувки е поставеният в областта на петата  полиуретанов гел, който максимално абсорбира ударната сила.
По-новите моделите от гамата, съдържат и иновативна система за бързо връзване от ротор и технология стабилизираща допълнително петата, която действа за поддържането на правилна стойка.

Стил, комфорт и защита с всяка стъпка

Несъмнено италианците се славят с красивите дизайни на продуктите, които предлагат. В съчетание с иновативните технологии, прилагани от производителите на работни обувки, се постига перфектна комбинация от функционалност, модерен външен вид и оптимална защита при работа.
Благодарение на опита, който продължаваме да трупаме, неспирния диалог с индустриите и разбирането на техните нужди, в онлайн магазина ни Stenso.net можете да намерите разнообразие от, посочените марки, както и много други първокласни модели. Защото ние непрестанно се стремим да предоставим на българските потребители най-доброто, което се предлага на пазара в световен мащаб.
Екипът ни от професионалисти с удоволствие ще ви консултира при избора на модел и размер. Заповядайте.

Коментари

Оставете Вашия коментар