Категории

Категории

Кои са основните критерии при избор на медицински комплекти

Кои са основните критерии при избор на медицински комплекти
На: Коментари: 0 Видяно: 1365

Носенето на работно облекло от лицата, заети в болнични и здравни заведения, е задължително изискване. Независимо каква длъжност заемате като част от персонала – дали сте санитар, приемате пациенти в клиниките и болниците, медицинска сестра или доктор, законите на здравеопазването изискват наличие на специална униформа.

Изборът на медицински комплекти е труден, защото касае съобразяването ви с множество критерии и фактори, влияещи на трайността на дрехите и тяхната функционалност. Специалистите ни, от които се състои екипът на онлайн магазин Стенсо, ви съветват да бъдете внимателни при направата на своя избор относно медицински комплекти, както и да разгледате висококачествените и разнообразни предложения, които можете да откриете в Stenso.net на достъпни цени.

Защо е важно да изберем качествени медицински комплекти

Медицинските комплекти трябва да бъдат висококачествени и не бива да бъде правен компромис с тях, защото естеството на работа изисква удобство и комфорт по време на динамичния работен ден, а едновременно с това и наличие на предпазна функция. Качествените работни облекла са дълготрайни, защитават персонала в здравните заведения и изпълняват предназначението си.

В процеса на работа в болници и клиники можете да се сблъскате с разливане на биологични течности, необходимост от дългочасова употреба на униформата, наличие на критични ситуации, касаещи нечий живот. Медицинският комплект, който трябва да притежавате трябва да ви бъде удобен, да е изработен от първокласна материя, която да поддържа добра терморегулация на тялото ви и да бъде водоустойчива. Марката има голямо значение при избора на такъв тип артикули, защото именно от производителя зависят вложените ресурси в промишлеността, както и тяхното качество.

Независимо дали работите на рецепция или в специализирани инфекциозни отделения, на всяко ниво трябва да бъде осигурена 100 % защита.

За какво да внимаваме при избора си

Има няколко основни критерия, които са много важни при избора на медицински комплекти. За постигането на успеваемост при крайното решение за закупуването на специализирани артикули от такъв тип, трябва да бъдат съобразени:

  • материя – тя има ключова роля за качеството и издръжливостта на дрехите. Първокласните материали за изработката на медицински екипи ги правят устойчиви на износване, пране на високи градуси с цел обезпаразитяване. Униформите в болничните заведения преминават през постоянно почистване с агресивни препарати, което може да увреди и разкъса некачествената материя;
  • размер – за да си осигурите удобство по време на дългочасовата работна смяна, особено когато дейността ви изисква прецизност при изпълнение на задачите, е много важно да си изберете специализирано облекло, което да ви бъде по мярка. По този начин ще имате свобода на действие и удобство през цялото време;
  • удобство – медицинският комплект, към който се насочите, трябва да бъде комфортен. Това зависи основно от материята и размера, на които залагате;
  • дизайн – можете да бъдете едновременно защитени и стилни. В днешно време се предлага голямо разнообразие от модели, които имат елегантен външен вид и отлични характеристики.;
  • качества – при търсенето на подходящ медицински комплект трябва да следвате наличието на определени качества, които да го превърнат в оптимален вариант за вас. Основните такива са здравина, устойчивост, осигуряване на безопасност. Важно е да съобразите каква част заемате от персонала, защото почти навсякъде в болнични заведения се среща практиката за разграничаване и идентифициране на отделните служители, принадлежащи към различни длъжности и екипи чрез типа на униформите и цветовете им. Практичността също е важна, защото в процеса на работа се налага използването и носенето на инструменти като рецептурна книжка, химикалка, стетоскоп. Поради тази причина повечето облекла от този тип са снабдени с дълбоки джобове.

Кои са най-предпочитаните материи

За изработката на комплекти и отделни артикули, подходящи за работа в здравни заведения като клиники, лаборатории и болници, се използват висококачествени материи от естествен и синтетичен произход. Най-често се срещат памук и полиестер, което се дължи на основните характеристики, които материите притежават.

Памукът е естествена тъкан, която е издръжлива, устойчива на пране, притежава дишащи свойства, дължащи се на нишките, които пропускат въздуха и не позволяват на кожата да се запари. Същевременно с това, памучните дрехи са меки, удобни и хипоалергенни.

Полиестерът е синтетична материя, която се използва в производството на облекло, защото притежава отличителна здравина и дълготрайност. Много често се среща комбинацията между памук и полиестер в подходящи пропорции при производството на работни униформи, което осигурява качество и устойчивост на облеклото.

Какви видове има

Най-често срещаните медицински комплекти, независимо дали са дамски или мъжки, включват туника, панталон, престилка, халат. За по-специализирани дейности като работа с биологични заплахи и болести се използват специализирани костюми и гащеризони, чиято цел е осигуряване на максимална безопасност.  Те са предимно свободностоящи, изработени от памук или полиестер и осигуряват едновременно защита и комфорт на тялото.

Към екипировката на здравните лица се включват и чехли, шапки, ръкавици, които могат да бъдат както за еднократна, така и за многократна употреба.
Можете да откриете комплекти в различни цветове, като най-често срещаните са бели, жълти, зелени, сини.

Какви са предимствата на онлайн магазин Stenso.net

С качеството на медицинските специализирани комплекти не бива да се прави компромис и поради тази причина ние от Стенсо предлагаме селекция от първокласни изработки, които притежават отличителен дизайн. Те се изработват от качествени материали, които ще запазят облика на дрехата дори при ежедневна употреба и третиране със силни препарати за дезинфекция и почистване. Всички предложения на онлайн магазина ни Stenso.net се предлагат на достъпни цени.

Разнообразието от костюми и отделни артикули за работна униформа на здравни лица, е голямо, което ви предоставя възможност за избор, а размерите, които се предлагат са предоставени с таблица за улеснение, чрез която закупуването на грешен номер се свежда до минимум.

Коментари

Оставете Вашия коментар