Категории

Категории

Какво представляват Софтшел (Softshell) якетата

Какво представляват Софтшел (Softshell) якетата
На: Коментари: 0 Видяно: 2247

Много производители на дрехи за активен начин на живот имат в продуктовата си гама софтшел якета. За да стане ясно какво представляват тези връхни дрехи, ще разгледаме техните предимства и особеностите на използваната материя. Какви модели ще откриете в онлайн магазин Стенсо?

Защо да изберем Софтшел якета

Носенето на дебели дрехи и тънко противоветрово горнище затормозява движението и при по-голяма активност води до бърза умора. Още през 80-те години е направена комбинация от ветроустойчива материя с допълнителни “дишащи” слоеве, позволяващи получаване на лекота при движението и повишен комфорт в лоши метеорологични условия. От една страна, получавате пълна защита от вятъра и дъжда, а от друга – топлина и хигроскопичност. Материята е толкова приятна и безвредна за кожата, че софтшел якетата дори могат да се носят на голо.

Подобна връхна дреха може да замени няколко дебели пуловера под нея и да осигури повишено движение, гъвкавост и приятни изживявания. Към момента липсва конкретна концепция и изисквания към софтшел якетата, поради което производителите правят собствени интерпретации и използват различни производствени технологии.

softshell якета

Какво трябва да знаем за материята им

Разликата между софтшел и хардшел якетата се крие именно в използваната материя. В последния случай тя е с допълнителна мембрана от вътрешната страна, груба и не еластична. Устойчива е на различни агресивни околни влияния, като бури, силни дъждове, вятър и сняг. Тя е много “шумна”, за разлика от софтшел якетата с качулки – те са “тихи” и предназначени за умерено влошени околни условия.

За да се постигне защита от посочените вече атмосферни влияния, се използва различна многослойна материя тип “сандвич”. Изработена е от синтетични влакна, като полиамид, ликра, полиестер, полиуретан и други. Изключително рядко се наблюдава използване на естествени суровини. Въпреки това, понякога се среща употребата на вълна и памук. Отделните слоеве имат различно предназначение при изработване на софтшел якетата:

  • външният слой е плътен и устойчив на вятър. Има специална импрегнация против проникване на водата и влагата към тялото;
  • под него се намира втория слой мрежеста мембранна структура, задържаща въздуха и влагата отвън, но позволяваща излизането на влага навън;
  • следващият слой е съставен от мека поларена тъкан с къс, но дебел косъм за повишена топлина и комфорт;
  • в отделни случаи производителите използват и еластична подплата от различни материи за подобряване на подвижността и намаляване на съпротивлението при движение.

На какво са устойчиви

Поради специалната външна обработкана софтшел якетата, водата не прониква в тъканта, а остава на водни топчета, които се търкалят по нея. Най-долният слой абсорбира влагата от кожата и я поддържа суха, което елиминира протриването и образуването на възпаления. Въпреки множеството отделни слоеве, тези връхни дрехи са олекотени и удобни за продължително носене, дори и при физически активности.

Софтшелът успешно ще ви предпази в условия на работа на открито при леки валежи и безветрие с продължителност до около час. Това е достатъчно време за придвижване до сухо и топло място. В дъждовното време, усетът е за наличие на влага под дрехата, но липсва втрисането от студ и измръзване.

Имат ли предимства

С покупката на софтшел яке потребителят получава дреха с отлична хигроскопичност, задържане на телесната топлина и повишен комфорт. Поради дишащата материя, влагата бързо се изпарява от кожата и тя се запазва суха. Носенето на подобна връхна дреха гарантира защита при умерено влошени метеорологични условия, без значение дали това е силен вятър, дъжд или сняг.

Софтшел якетата могат да служат като отделен горен или долен слой. В първия случай се прилага при по-хладно и студено време. Като среден изолиращ слой, допринасят за повишената топлина и лекота, без прекомерно тегло върху тялото. Предоставят отлична терморегулация, поради добре подбраните и комбинирани отделни тъкани, а подходящата импрегнация на външния слой, дори когато се намокри, съхне много бързо.

Softshell притежава отлични терморегулационни способности, поради използвания слой от микрофлийс. Неговото предназначение е регулирането на топлообмена и отвеждането на влагата навън, без значение дали тя е вследствие на проникнала отвън вода или при изпотяване на кожата. Това е материята, която се грижи да останете сухи, когато се намирате във влошени природни условия. Вътрешната структура на отделните тъкани има способността да разпределя равномерно проникналата влага, което позволява по-лесното им и бързо съхнене.

Какви модели можем да открием в Stenso.net

В онлайн магазина на Стенсо се предлага голямо разнообразие от цветове, размери и модели софтшел якета. Потребителят има възможност да подбере желаната цветова гама, която перфектно да се съчетае с общия му стайлинг и да изглежда добре, дори и в планината.

Като специализиран сайт за мъжки и женски работни униформи и якета, сме изградили собствени производствени мощности и логистични центрове в различни градове на страната. Създали сме цялостна самообслужваща се система, което ни позволява да оказваме пряк контрол върху качеството и логистиката. Можем да правим оптимизация на производствените разходи и да предложим най-доброто съотношение между цена и качество на продуктите.

Често провеждаме различни кампании с големи намаления и предлагаме безплатна консултация с наши специалисти. Клиентите ни се възползват от изгодни потребителски условия, като възможности за връщане на покупките и замяна при несъответствия. Подобна свобода при избора, наред с голямото разнообразие от различни стоки, създава благоприятна среда, която се харесва от клиентите ни и всекидневно те стават повече и повече.

През годините на съществуването ни като компания, потребителската база е многохилядна, а процентът на положителни мнения за нас в интернет постоянно се увеличава. Всичко описано ни прави специални в индустрията и предпочитани, когато търсенето е в полза на високото качество, изгодните оферти и цялостното съдействие при проблеми на клиента.

Силно препоръчително е преди пазаруването да се запознаете подробно с общите ни условия, където са описаните права и задължения на клиента и търговеца.

Коментари

Оставете Вашия коментар