Категории

Категории

Какви са предимствата на изделията за еднократна употреба ?

Какви са предимствата на изделията за еднократна употреба ?
На: Коментари: 0 Видяно: 1107

Това са различни по вид  предпазни средства, които е препоръчително да се използват само веднъж и после да се изхвърлят. Кои са най-разпространените видове и в кои случаи трябва да се използват? От какви материали са изработени и каква е причината да стават все по-популярни? 

Какви видове изделия за еднократна употреба съществуват?

Предлагат се различни видове, които служат за предпазване от въздействието на вредни вещества или за предотвратяване на разпространението на вируси и бактерии. Често срещани са:

  • медицински маски – поставят се на устата и носа и служат за предпазване от инфекции и вируси. Ще бъдат добра защита и при кихане или кашляне от болен човек;
  • ръкавици – предотвратяват заразяване чрез контакт с различни повърхности и течности. Еднократните ръкавици могат да са по-плътни или по-тънки, в зависимост от използваните материали. Най-често са латексови и нитрилни;
  • калцуни в болниците – поставят се върху обувките и по този начин се предотвратява внасянето на микроорганизми в сградата на клиниката и не позволява изпадането на кал и други замърсители върху чистия под. Могат да са ниски или високи, наподобяващи ботуши;
  • гащеризони – намират приложение сред персонала на болниците при работа във високорискова среда. Сменят се след контакт с всеки пациент и са препоръчителни при дейности в среда с патогени и опасни инфекции;
  • престилки – препоръчителни при работа в не толкова рискова среда и служат за предпазване на дрехите от капки и пръски течности или слюнка от заразен и болен пациент. Полезни са при работа с мазнини, храни и бои.

В кои професии и сфери се използват?

Намират приложение в много области, където хигиената и безопасността са ключови. Такива сфери са козметологията, хранително-вкусовата промишленост, фармацевтиката, химическите лаборатории, производствените цехове и т.н.

Много често се срещат в медицината, където изделията за еднократна употреба служат за предотвратяване на разпространението на инфекции и защита на персонала в клиниките. Използват се в операционните зали, интензивните и инфекциозни отделения.

Намират приложение в хранително-вкусовата промишленост, за защита на дрехите от попадане на мазнини и частици от храната. Ограничават внасянето на прах и други замърсявания.

Във фармацевтичната индустрия, изделията за еднократна употреба могат да служат като средство за осигуряване на хигиена против излагане на вредни вещества. Често се използват и при дезинфекциране на различни обекти, при пръскане срещу вредители.

Защо набират все по-голяма популярност през годините?

Изделията за еднократна употреба осигуряват високо ниво на защита и предпазват от замърсявания, заразявания и директен контакт с вредни за кожата химически елементи и агресивни вещества. Гарантират отлична хигиена, лесни са за използване и не изискват никакви допълнителни грижи или пране, което може да струва ресурси и време.

Освен за личната защита, те предотвратяват заразяване и разпространение на инфекции, вируси, бактерии и други вредности и опасности. Специализираните онлайн магазини, като този на Стенсо, предлагат огромно разнообразие от артикули с различни размери и материал за производството им. Това дава възможност за избор на най-подходящите, съобразно нуждите на конкретната дейност.

Изделията за еднократна употреба позволяват бързата и лесна смяна, а ниската им цена и дълготрайност ги правят идеални за описаните по-горе примери. Носенето на подобни лични предпазни средства повишава репутацията на съответната компания, тъй като това удостоверява, че грижата за персонала и околните хора е от първостепенно значение и работата се извършва на високо професионално ниво.

От какви материали се произвеждат?

Най-често срещаните материали за производство на изделия за еднократна употреба са винил, нитрил, латекс, текстил, полипропилен, полиетилен.

Латексът е най-предпочитания материал за изработка, но той постепенно се измества и от други варианти.

Винилът става все по-популярен от производителите на лични предпазни средства. Осигурява ефективна бариера срещу заразяване и разпространение на инфекциозни и вирусни заболявания и патогени. Недостатъкът при употребата му за производството на ръкавици е, че винилът затруднява движението на пръстите и не е подходящ за използване при деликатни операции.

Нитрилът еотличен естествен материал и ефективно се конкурира с латекса. Има своите предимства, но трябва да се има предвид, че изработените от него изделия за еднократна употреба са по-скъпи.

Полипропиленът също е често използван и бюджетен вариант за изделията за еднократна употреба. Отличава се със своята устойчивост на различни околни въздействия. Издържа на високи температури и химикали. Полипропиленът е безвреден за човешкото здраве и не съдържа токсични вещества.

Какви модели може да открием в Stenso.net?

В специалния раздел на онлайн магазина са достъпни качествени и съвременни изделия за еднократна употреба, отличаващи се с удобство и комфорт при носене. При производството им са използвани най-добрите и доказани в практиката материали. Тук ви очакват различни по вид и размери работни униформи и костюми с широко приложение. Ще откриете множество предпазни елементи за дихателна защита и предотвратяване на директен контакт с вредни за здравето течности и химични токсични материали.

Ако предпочетете да пазарувате от онлайн магазин Стенсо, вие ще получите възможност за избор от огромно разнообразие от изделия за еднократна употреба, експертна помощ при избора, пазаруването, връщането и замяната. Стремим се да поддържаме големи складови наличности и да организираме добре работния процес. Обработваме своевременно направените поръчки, за да ги доставим бързо и коректно на нашите клиенти. Предлагаме изгодни потребителски условия, като възможност за тестване преди плащане, връщане, замяна на стоки и т.н.

Коментари

Оставете Вашия коментар