Категории

Категории

Как да изберем правилното защитно облекло

On: Коментари: 0 Видяно: 1359

Най-важното нещо по време на работа е безопасността на служителите. Сигурността ни често пъти е изложена на риск, което поражда необходимостта от използването на защитно облекло и оборудване с висок потенциал, за да успее да ни предпази при евентуални инциденти. Ако работата ни е свързана с тежки машини, строителни дейности, химична среда и прочее, условието да носим специализирани дрехи е задължително  и това е установено и с Нормативна уредба.

Как да изберем правилното защитно облекло

То може да е зимно или лятно, водозащитно, химическо или медицинско, но във всички случаи говорим за специализирано решение с висока практическа стойност. При избор обърнете внимание на следните подробности:

  • Областта на дейност и професията;
  • Работната среда;
  • Атмосферните условия;
  • Степента на риск по време на труд;
  • Търсеното ниво на удобство.

В колкото по-агресивна среда работите, толкова по-качествено предпазно облекло ще Ви е нужно. Компромиси не бива да се правят, като е задължително да си набавим подходящи дрехи, които, освен удобни, да са и добре изолиращи.

Какви видове има

От самото наименование на защитното облекло се подразбира, че основната му роля е да защитава работниците от вредното въздействие на околната среда, която при някои професии е дори и застрашаваща живота. В магазин Стенсо ще откриете разнообразен онлайн каталог от специализирани дрехи с предпазващо предназначение:

  • Стандартно работно облекло - дели се основно на лятно и зимно, като към него спадат дрехи с работни якета и панталони, полугащеризони и гащеризони, софтшел якета, къси панталони, елеци и др. Работните облекла се изработват от качествени материи като памук, полиестер и полиамид, и притежават висока практичност и износоустойчивост. Снабдени са с функционални джобове за допълнително удобство при изпълнението на трудовите задължения, както и с подсилени зони в зависимост от типа дреха;
  • Сигнални дрехи - якета, гащеризони, блузи, суичъри, шапки, сигнални жилетки и др. Използват се при намалена видимост, изработени са в сигнални цветове с висока видимост и притежават светлоотразителни ленти с ширина 5 см. Носят се върху основните защитни дрехи и са приложими при много видове професии - строители, пътни работници, служители на митницата, складови работници, регулировчици и др. Изработват се от практични и здрави материи, които се поддържат лесно;
  • Водозащитни дрехи - основните материали, които се влагат в направата на водозащитното работно облекло са PVC, полиестер и полиуретан. Този вид дрехи имат не само професионално предназначение, но и ежедневно, защото осигуряват добра защита от пръски вода  и дъжд, и се отличават с чудесни характеристики. Имат удобно и плътно закопчаване, както и отвори за проветрение. Налични са в множество цветове и притежават висока износоустойчивост. На Stenso.net могат да се намерят в доста разновидности - дъждобрани, комплекти (яке и панталон), якета, престилки и др. Тези облекла се носят върху основното работно облекло;
  • Защитно облекло за работа в агресивна среда - това са химически-защитни дрехи, използвани най-вече при рискови условия на труд. Осигуряват предпазване при опасности като радиоактивност, заразни зони, контакт с нефтопродукти, химикали и още много други неблагоприятни за служителя условия. Намират приложение във фармацевтичната и селскостопанската индустрия, медицината, аварийните служби и са изработени от уникални защитни материали, които предлагат устойчивост и лекота. Материята Tyvek изолира от редица вредни вещества, като например агрохимикали, азбест и твърди частици.

Работната ефективност не би била възможна, ако сме пропуснали да заложим на подходящата подготовка, която включва дрехи с висока степен на защита, които да ни носят комфорт и сигурност.

За кои професии е препоръчително

Медицински лица, лаборанти, строители, техници, заварчици и др. - всички тези професии изискват носенето на защитни облекла с надеждно предпазване, които, освен надеждни, са и удобни за използване.

Защо да се доверите на Stenso.net

В онлайн магазин Стенсо ще откриете висококачествени решения за обезпечаването на добрите условия на труд при много професии, изискващи специална подготовка при всеки един етап от работния процес. На сайта Ви очакват предпазни дрехи с висока износоустойчивост, които имат изцяло професионално предназначение и са сигурен начин да си осигурим едновременно комфорт и сигурност, докато се занимаваме с обичайните си задачи.

Коментари

Оставете Вашия коментар