Категории

Категории

Как да изберем качествени работни ръкавици и какви видове има

Как да изберем качествени работни ръкавици и какви видове има
На: Коментари: 0 Видяно: 701

Още от Древността работниците и висшето общество са използвали предпазни ръкавици, които обаче са били без пръсти. С рицарството е започнало началото и на производството на модели с пръсти, които запазват своята важност и функции и до днес. 

В много сфери на работа се изисква наличие на предпазни ръкавици, защото самата професия или условия на труд крият рискове от продупчване, изгаряния, срязване. 

Екипът от специалисти, с които нашия онлайн магазин Стенсо разполага, споделят кои са основните критерии за избор на работни ръкавици, защо са нужни те, в кои професии се използват. Защо Stenso.net е най-добрият избор за вашите работни униформи?

Кои са основните критерии при избор на работни ръкавици?

При избор на работни ръкавици трябва да съобразите много повече критерии, отколкото при обикновени модели, служещи като аксесоар. Причината за това обстоятелство се корени в безопасността, която те следва да ви предоставят срещу определени рискове, които могат да възникнат в процеса на работа. Основните условия, които е подходящо да съобразите, за да сте сигурни, че работните ви ръкавици са оптимална възможност и имат защитни свойства, са:

 1. Производител – марката винаги има отношение към качеството на продуктите, особено при производството на аксесоари и текстилни изработки. За направата на тези пособия доказаните производители използват висококачествено оборудване за да обработват до последния детайл първокласни материи под съпровода на професионалните и прецизни умения на екипа от специалисти, с който разполагат.
 2. Стандарт за покриване на механични рискове – за да бъдат класифицирани едни ръкавици като подходящи за работа и защита, те трябва да отговарят на няколко условия, подкрепени със Стандарт за качество. Стандартът за механични рискове, който трябва да следите избрания от вас чифт да притежава, е EN 388. За пълноценно качество трябва да отговарят и на стандарт EN 420:
 • Механичните рискове включват устойчивост на протриване, срязване, продупчване. Трябва да отговарят на определено PH и да се предлагат в различни размери;
 • Издръжливост на високи или ниски температури – защитни модели, които отговарят на стандартите за защита от студ и устойчивост на високи температури, огън и топлина;
 • Химически рискове и микроорганизми – за устойчивостта отговаря стандарт EN 374;
 • Статично електричество – използват се материали, определени според стандарт EN 1119, които са изпитани чрез различни методи.
 • Срязване чрез пробождане – стоманените противосрезни модели са отличен избор за професии, в които има риск от срязване.

Избрания чифт от вас трябва да бъде съобразен с естеството на професията ви и работните дейности.

Характеристики – трябва да имат добра топлоизолация, да бъдат изработени от качествени материали, носещи устойчивост, здравина на материята, както и дългосрочност на ползване без скъсване, износване и загуба на функционалността.

От какъв материал са изработени?

В зависимост от различните видове предпазни аксесоари за работа се определят и материалите на изработка. Най-често се използва кожа, памук, плат. За някои чифтове защитни аксесоари се използва и стоманен материал, който е противосрезен и се използва в определени сфери на труда. 

За да се определи от какъв материал, следва да бъдат изработени защитните аксесоари, на първо място, трябва да се категоризира съответния вид и за кои сфери на труда са подходящи, както и дали покриват стандартите за качество.

Какви видове работни ръкавици съществуват?

В зависимост от материала на изработка се категоризират следните модели:

 • Памучни – приличат на обикновените аксесоари, но притежават защитно покритие;
 • Плетени – изработват се от плат. Тези модели осигуряват свобода и лекота на движението и същевременно прилепват плътно по ръцете;
 • Кожени – за направата им се използва синтетична или естествена кожа;
 • Стоманени – притежават здравина и издръжливост. Този тип е устойчив на пронизване с острие, продупчване, удар;
 • Комбинирани – едни от най-предпочитаните и функционално модели са комбинираните с участие на кожа и плат, които притежават здравина, издръжливост, отговарят на определените стандарти и имат защитно покритие. 

За кои професии са подходящи?

Предпазни аксесоари от този тип са препоръчителен и дори задължителен елемент от работната униформа в професии, които крият определен физически риск. Най-често предпазват работниците, които извършват заваръчни дейности, работят с тежки машини, режат материали с остри предмети, работят при много ниски или много високи температури. Ще откриете този елемент на облеклото за работа в металургията, дърводобив, производство, строителство, фармацевтичната промишленост.

Какви са предимствата на онлайн магазин Stenso.net?

В онлайн магазин Стенсо ще откриете богат асортимент от предпазни ръкавици, които притежават нужните характеристики, отговарящи на стандартите за качество, за да могат да бъдат категоризирани като подходящи за работа. Освен здравината, устойчивостта и защитата, за която са помислили дизайнерите на моделите, ще откриете, че предложенията притежават отличителен дизайн и са оптимално попълнение към всяка униформа. В зависимост от професията ви, дейността, която изпълнявате, рисковете, които крие тя, ще откриете специално обособени варианти, сред които да намерите най-точния. 

Онлайн магазин Стенсо държи на качеството на материалите, които участват в производството на артикулите, защото именно те определят дължината на експлоатацията им, функционалността и степента на защита. Ще откриете както подходящи варианти в различни дизайни за еднократно ползване, така и такива за многократно. 

В таблицата с размери, която е предоставена в сайта, ще откриете точния за вас, измервайки обиколката на дланта, дължината на ръката. За улеснение има показана картинка с нужните обозначения, чрез които да откриете точния размер за вас и вашите ръце. Направете правилния избор за себе си и съхранете ръцете си по най-добрия начин, избирайки първокласни предложения, предвидени за сферата на множество професии, от доказан бранд като Stenso.net, който държи на качеството, което предлага на своите потребители, както и на тяхната подобаваща защита.

Коментари

Оставете Вашия коментар