Категории

Категории

8 идеи за коледен подарък, подходящи за свободното време и за любителите на outdoor активности

8 идеи за коледен подарък, подходящи за свободното време и за любителите на outdoor активности
На: Коментари: 0 Видяно: 2465

Наближава най-празничното време от година. И колкото и да не си го признават – дори и възрастните очакват своите коледни подаръци с вълнение и нетърпение. Когато пазарувате за своите близки, вероятно подбирате внимателно неща, за които сте сигурни, че те ще харесат. Но как да подходите при избора на подарък? Можете да възприемете няколко начина – да направите подарък изненада, за който е достатъчно да се е харесал на вас, или да бъдете практични и да попитате от какво имат нужда вашите близки. Който и от двата варианта да предпочетете, бъдете сигурни, че на първо място най-оценени ще бъдат жестът и емоцията, която ще предизвикате у тях. И все пак, мисията ви би била успешна, ако заложите на подарък, свързан с хобито или интересите. Специално за любителите на outdoor активностите в онлайн магазина ни Stenso.net сме подбрали няколко специални предложения, които да ви послужат като идеи.

Софтшел яке

За любителите на туризма, планинарство или ски спортовете е задължително да имат правилната екипировка и оборудване. Наличието на качествено и надеждно яке, което да пази топло и сухо е от особено значение. Ето защо можете да се спрете на модел като софтшел якетата, които са устойчиви на вятър, дъжд или сняг и задържат телесната топлина по време на активни дейности. Характерно за материята е, че е дишаща, еластична и позволява максимална свобода на движение. Софтшелите са силно олекотени и с компактни размери, така че да не заемат прекалено място в съпътстващия багаж.

Софтшел яке PRISMA SOFTSHELL JACKET                                          Софтшел яке YOWIE SOFTSHELL JACKET

Софтшел яке PRISMA SOFTSHELL JACKET                              Софтшел яке YOWIE SOFTSHELL JACKET

Олекотено ватирано яке

При дейности навън, независимо дали за спорт или разходка, най-приятното е усещането за топлина и лекота, което носи облеклото. Промяната на световния климат води до все по-затоплящи се зими през всяка изминала година. Това налага по-честото използване на олекотените ватирани якета, не само по време на летни планински преходи, но и като екипировка за студените месеци. Изключителната им компактност ги прави напълно подходящи за всеки багаж. Олекотените якета са два типа. В единия вариант, техният пълнеж е от естествен материал – гъши пух, който се характеризира с много високи термо свойства. От друга страна са моделите с полиестерна вата, които представляват едно много добро и бюджетно решение за преходното зимно време, на което сме свидетели в последните години. Ватата е тънка, но въпреки това притежава голяма способност за изолация, а в същото време теглото на връхната дреха се запазва изключително ниско.
Мъжко олекотено яке SPEEDY MAN JACKET                                        Дамско олекотено яке FLASH LADY JACKET

Мъжко олекотено яке SPEEDY MAN JACKET                            Дамско олекотено яке FLASH LADY JACKET

Екипировка за лов

Ловът все още е преобладаваща мъжка любителска активност. Предпочитан е заради възможността за наслаждаване над красотата и спокойствието на дивата природа, релаксацията и социалните контакти. Несъмнено най-търсените качества в екипа за лов са удобството, комфорта и здравината – повечето преходи преминават във вървене между 15-20 км. Кройка, която да е удобна, със здрави шевове, които да издържат на протъркване са сред част от предимствата на качествения ловен екип. Материите трябва да са леки и безшумни, за да не влияят на прикритието на ловеца. Защитата от влага и вятър не са за подценяване, тъй като при някои животински видове ловът е разрешен само през есенно-зимния период. Определено препоръчваме наличието на много и различни по големина джобове, които да направят дрехата още по-функционална. Подбраните от нас модели, които подробно можете да разгледате на линковете под изображенията, са ватирани (за да топлят при студ) и с пришити светлоотразителни елементи за повече безопасност.

Яке за лов  HUNTER JACKET                                       Панталон за лов HUNTER TROUSERS

Яке за лов HUNTER JACKET                                                  Панталон за лов HUNTER TROUSERS

Суитшърт

Суитшърт – или още най-класическата и удобна за носене дреха. Макар използван предимно като спортно облекло, той става все по-предпочитан и в ежедневието. Можете да намерите най-различни модели – с цип, с качулка, с висока яка. Добре е предварително да се осведомите как ще го използва човекът, на когото ще го подарите. Обикновено предпочитани като материя са дрехите от памучна смес. Тя е мека, дишаща и запазва топлината чрез изолиращите качества на памука. За повечето outdoor активности обаче, най-подходящи са суитшъртите от полар. Въпреки че е изкуствена, този вид материя има редица предимства – тя е хигроскопична, лека и еластична, като не само не пречи на движението, но и запазва първоначалната си форма без вдлъбнатини или увисвания. Тъй като суитшъртите остават предпочитан вариант при активности на открито, независимо дали при туризъм в планината или каране на колело в града, ние сме се погрижили в онлайн магазина да откриете мъжки и дамски модели в различни цветови комбинации и размери.

Мъжки суитшърт WINTON SWEATSHIRT                                      Дамски полар YOWIE FLEECE JACKET

Мъжки суитшърт WINTON SWEATSHIRT                              Дамски полар YOWIE FLEECE JACKET

Елек

Правилната екипировка е от много голямо значение при активностите на открито. Това дава сигурност, че каквито и неблагоприятни условия да възникнат, то те ще могат да бъдат преодолени. Препоръчително е при спорт или разходка навън, облеклото да е на лейъри (или още – пластове). Затова и много от връхните дрехи вече са с възможност за сваляща се подплата. Така се осигурява по-добър начин, за да се регулира температурата на тялото. За подобен тип обличане най-подходящ завършек на спортния екип е елекът. Повечето от моделите, които ще намерите на сайта ни stenso.net, са ватирани, поради добрите термоизолационни свойства на ватата. Здравината на материала, гарантира както устойчивост във времето, така и устойчивост на протриване и образуване за неприятни текстилни мъхчета при движението на ръцете или носенето на раница. За любителите на риболова ще откриете специализирани модели с мултифункционални джобове и светлоотразителни елементи за безопасност.

Ватиран елек LANOS VEST                                   Дамски елек FLASH LADY VEST

Ватиран елек LANOS VEST                                                Дамски елек FLASH LADY VEST

Туристически обувки

В търсенето на подходящи обувки за туризъм, първото и най-важно нещо е да се определи за какъв терен ще бъдат използвани - равнинни преходи, средни по височина планински райони или екстремен планински туризъм. Второто е да се съобразите със сезона – има специално проектирани обувки както за летен, така и за зимен туризъм. За преходи през лятото, най-добре е горната част на обувките да е от текстил или комбинация от текстил и кожа, и дишаща мембрана. Това ще осигури усещане за лекота и проветривост на крака. Някои от предложенията в нашия онлайн магазин включват и допълнителен протектор в частта на пръстите и на петата – ефективна защита при удари. За зимните туристически обувки препоръката ни е да изберете за материал естествена кожа, която да е импрегнирана или покрита с мембрана, за да е водоустойчива. С отличните си параметри туристическите обувки са изключително подходящи за почти всички активности - трекинг, хайкинг, къмпингуване, лов и риболов.
Туристически обувки ALPINA CROMO MID 2.0                                          Туристически обувки ALBATROS BRIONE CTX MID O2 WR HRO SRC   

Туристически обувки ALPINA CROMO MID 2.0                    Туристически обувки ALBATROS BRIONE CTX MID O2 WR

Аксесоари

Аксесоарите за дейностите на открито остават най-разпространените варианти за подарък. Топла шапка за екстремно време в планината, комфортни и меки чорапи за удобство на краката или пък предпазни ръкавици – това са само част от нашите идеи, за които ви предоставяме голям избор на stenso.net.
Зимна шапка TILST                                        Чорапи KNOXFIELD LONG

Зимна шапка TILST                                                         Чорапи KNOXFIELD LONG

В заключение имаме един последен съвет – изборът на дреха за подарък към любим човек не трябва да ви притеснява. Погрижили сме се да получите необходимата информация за размери в подробни информационни таблици. При допълнителни въпроси оставаме на ваше разположение и ви отговаряме бързо в директния чат на нашия сайт.

Пожелаваме ви незабравими коледни моменти с вашите любими хора! Ние оставаме плътно  до вас в грижата ви за тяхното здраве и безопасност.

Коментари

Оставете Вашия коментар