Противосрезни ръкавици

Противосрезни ръкавици

Цена

Цена

  • 5,00 лв. - 218,00 лв.

Категории

Категории

Противосрезни ръкавици

Налични са 12 продукта.

Сортиране по:
Показани са 1-12 от общо 12 артикул(а)

Активни филтри

Съществуват различни професии и дейности, изпълнението на които може да доведе до образуване на прободно-порезни рани по ръцете. За щастие, днес се предлагат специални противосрезни ръкавици, осигуряващи различно ниво на защита против порязване. Те се използват за работа или за домакински цели, но по-долу ще разгледаме техните особености и видове. Ще видим за кои професии са подходящи и можете ли да се доверите на онлайн магазин Стенсо при пазаруването.

Какво представляват противосрезните ръкавици

Особеното при тях е използването на специална материя за изработване и приложение на допълнителни нишки за подсилване нивото на защита. Това ги прави устойчиви на протриване, рязане, разкъсване, пробиване. Най-често това е микс от синтетични влакна, фибростъкло и метални нишки, за повишаване надеждността и дълготрайността.

Доста често срещани са и работните противосрезни ръкавици, изработени от кевлар, състоящ се от здрави, издържащи на срязване влакна. Демонстрират устойчивост пред различни режещи предмети, листове ламарина, стъклени фрагменти.

На пазара се срещат и противосрезни ръкавици с микс от полиестер, полиамид и стоманени нишки, в допълнение на топени в топлоустойчиви продукти за най-висока механична и термична якост. В други може да се срещне присъствие и на базалт, с което допълнително се увеличава защитеността и устойчивостта от механични въздействия.

Какви видове има

Основно се предлагат мъжки модели против порязване. Приложение намират за работа и могат да предложат различна степен на защита:

  • ниво 1 – това са личните предпазни средства при ситуации на неголяма опасност от възникване на наранявания. Пример е отглеждането на зеленчуци и други подобни;
  • ниво 2 – категорията на защитеност, която предпазва от по-сериозни механични и физически наранявания по ръцете;
  • ниво 3 – още една по-висока степен на защитеност от физически въздействия на остри предмети чрез употреба на различни комбинации от материали в производството на защитните противосрезни ръкавици.

Могат да се различават и по своите цветове, като основно се делят на тъмни и светли. И в двата случая са познати множество нюанси, като преобладаващи са синьото, жълтото, бяло-оранжевото, бяло-червеното и т.н. Миксът от цветове в последните два случая идва от допълнителното топене на противосрезните ръкавици в разтвори на латекс и други материали. Те осигуряват еластичност и здравина, подобряват сцеплението с гладките повърхности и дават защита срещу различни течности.

При нас ще откриете и множество размери спрямо големината на ръцете, така че да подберете най-подходящите за успешна работа.

За кои професии са подходящи

Както споменахме, противосрезните ръкавици най-често намират приложение в различните видове професии, където се извършват дейности с остри предмети. Такива са хранително-вкусовата промишленост, дървообработката, стъкларството, автомобилостроенето, машиностроенето, електрониката и т.н. Често се използват и в строителната дейност, при готварството и много други.

Защо да изберете да купите от нас

Защото със своите производствени бази и високотехнологично оборудване, ние можем да предложим високо качество на нашите противосрезни ръкавици с най-добро ниво на защита. Същевременно имаме пряк контрол върху процесите и възможността да предложим ниски цени и качествени продукти.

Гамата на онлайн магазин Stenso.net е добре заредена и тук ще откриете огромно разнообразие, с част от което ви запознахме по-горе. За вас сме предвидили експерти за консултация както при избора на продукти, така и при тяхното поръчване и доставяне. Платформата ни е достатъчно интуитивна и лесна за работа, без значение дали пазарувате от мобилно устройство, или настолен компютър.