Ръкавици топени

Ръкавици топени

Цена

Цена

  • 1,00 лв. - 21,00 лв.

Категории

Категории

Топени ръкавици

Налични са 51 продукта.

Сортиране по:
Показани са 1-48 от общо 51 артикул(а)

Активни филтри

Работните ръкавици са неотлъчно предпазно средство за ръцете при извършване на различни физически дейности. Сред тях има множество разновидности, всеки от които е предназначен за извършване на определен вид работа. Най-често срещаните и използваните са моделите с пудра и топените в нитрил. Какво е предназначението им и отделните, предлагани в онлайн магазин Стенсо, видове? Кога се използват и в кои професии намират приложение? Можете ли да се доверите на Stenso.net при пазаруването?

За какво се използват топените ръкавици

Основното предназначение на тези изделия е защитата на ръцете от наранявания. Те се изработват предимно от памучни материи, което позволява запазване топлината на ръцете и абсорбирането на влагата. Те са меки и приятни на допир, но в тях липсва сцеплението с различните работни повърхности, което не ги прави подходящи за работа. С подобна материя, те са хлъзгави и негодни за физическа работа, пренасяне на тежки предмети и държане на различни инструменти. 

За да решат този проблем, производителите започнаха да използват допълнителни течни смеси. Така, след изсъхването им, топените ръкавици получават допълнителна здравина и подобряват сцеплението с различните повърхности. Това ги прави подходящи за използване в отделни работни дейности.

Какви видове има

Съществуват следните видове ръкавици, които са топени:

  • в нитрил – подобряват своето качество и износоустойчивост. Осигуряват повишена еластичност и плътно прилягане към ръката, така че да се запази тактилната обратна връзка при хващане на различни предмети;
  • в латекс – подобряват здравината на топените ръкавици и сцеплението при работа с гладки повърхности. Те са еластични, дълготрайни, водонепропускливи при латексовото покритие. Някои видове са с пудра за по-лесното им слагане и сваляне;
  • в полиуретан – осигуряват естествено проветрение поради наличието на пори и защита от изгаряния. Запазват подвижността на пръстите и са много подходящи за работа с омаслени повърхности.

Топените ръкавици могат да са цветни и това зависи от броя латексови слоеве. Зелените са еднослойни, а двуслойните са жълто-зелени. Съществуват и други цветове, което зависи от използваната материя за производството. Всички качествени модели са с еластичен маншет на китката на ръката, така че да стоят по-надеждно.

За кои професии са подходящи

Топените латексови ръкавици намират употреба в различни видове дейности и професии. Предимно намират приложение в градинарството, боядисването, лакирането, строителството, автомобилната индустрия и много други. Могат да се използват във всички професии, където е възможно възникване на физическо нараняване и ожулване по кожата на ръцете.

Подходящи са за използване и в електротехниката, тъй като покритието им е изолиращо и не позволява директен допир с проводниците. По този начин е възможна безопасната работа под високо напрежение (до 220V), но не се препоръчва от производителя.

Защо да ни се доверите

Зад сайта на Стенсо стои специализиран производител на работно защитно облекло и топени ръкавици. Това позволява осъществяването на по-задълбочен контрол над качеството и увереност, че предлагаме на клиентите си повишена защита по време на извършваната от тях трудова дейност. Същевременно сме вносител на подобни продукти, подбирайки внимателно партньорите и доставчиците си.

Нашите производствени бази разполагат с най-модерно и технологично оборудване, както и качествени суровини за производство. Ефективно оптимизираме разходната си част, предлагаме високо качество на продуктите и достъпни цени. Това ни прави конкурентноспособни на пазара и предпочитани от масовия потребител. При поръчки и трудности в избора, при нужда от допълнителна консултация с експерт, свържете се с наш сътрудник през работни дни.