Обувки за заварчици

Обувки за заварчици

Цена

Цена

  • 62,00 лв. - 67,00 лв.

Ниво на защита

Ниво на защита

Размер

Размер

Категории

Категории

Обувки за заварчици

Налични са 2 продукта.

Сортиране по:
Показани са 1-2 от общо 2 артикул(а)

Активни филтри

Професията на заварчика е тази, при която се запояват два метални елемента един с друг, чрез тяхното разтопяване, благодарение на високоволтова дъга. За целта се използват заваръчни инструменти, наричани още електрожени. По време на процеса на заваряване се отделят много горещи фрагменти, поради което се изисква специално работно облекло и носенето на подходящи предпазни обувки за заварчици. Какви видове има и от какъв материал са направени? Защо да се доверите на Стенсо при покупката и как да направите поръчка?

Какви видове заваръчни обувки има

От гледна точка на сезонността, те се делят на зимни и летни. Първите са подходящи за продължителен престой на минусови околни температури до -25 градуса. Техните подметки са с дълбоки грайфери, осигуряващи отлично сцепление върху снежна покривка за елиминиране на случайните подхлъзвания и наранявания.

Съществува и още един вид, принадлежащ към зимните мъжки обувки за заварчици. Те са с допълнителна изолация. Това ги прави подходящи за работа на открито дори и в условия на -45 градуса по Целзий.

Особеност на работните заваръчни обувки е тяхната височина, достигаща до нивото на глезена, като по този начин се обхваща цялото ходило. Някои видове са оборудвани и с допълнително бомбе на пръстите, предпазващо краката от падане на тежки предмети и железа. По разбираеми причини обувките за заварчици са без връзки, гарантирайки висока степен на защита от изгаряния.

От какво са направени

Обувките за заварчици се произвеждат от специална естествена кожа или велур, с антистатично покритие. Те са допълнително импрегнирани с огнеупорни материали, което ги прави устойчиви при краткотраен допир с много нагорещени метални отломки. При зимните модели се използват различни допълнителни изолационни естествени или изкуствени материи във вътрешността, чието предназначение е задържането на топлината. Те запазват комфорта на краката дори и при продължителна работа на минусови температури. 

В качествените модели за заварчици се използва предимно текстилна подплата, която има способността да абсорбира влагата и да поддържа сухотата на крака. Подметките са изработени от огнеупорен, термопластичен полиуретан, за да са устойчиви на подхлъзвания и стъпване по нагорещени повърхности. Летните са оборудвани със специална подплата, осигуряваща естествено проветрение на краката. Това елиминира образуването на миризми и кожни раздразнения.

Как да поръчаме от Stenso.net

Платформата на Стенсо е изключително интуитивна и лесна за навигация. Нейните менюта са структурирани на основни категории и подкатегории, което позволява по-лесния избор на даден продукт или негов отделен вид. При трудности или невъзможност за откриване на търсения продукт, винаги през работни дни можете да се свържете с наш сътрудник, който ще ви помогне в процеса на избиране и откриване на подходящите обувки за заварчици до тяхната поръчка и обработка на заявката.

За да направите поръчка в онлайн магазин Stenso.net, трябва да приложите следните стъпки:

  • Изберете желания размер, брой чифтове обувки за заварчици и цвят;
  • Ще получите прозорец с обобщение на стоките в пазарската количка и общата стойност за плащане. Трябва да изберете дали ще продължите с пазаруването или ще финализирате поръчката, като натиснете бутона “Купи”;
  • на следващата стъпка въведете данните си, като Име, Фамилия, Адрес, Имейл и т.н. Изберете куриер за доставка и метод за плащане. Не забравяйте накрая да натиснете бутона “Финализирай поръчката” и готово!

Нашите обувки за заварчици са невероятно качествени и отговарят на всички сертификати за безопасност при трудови дейности, а цените ни са изключително достъпни.