ESD обувки

ESD обувки

Цена

Цена

  • 6,00 лв. - 310,00 лв.

Ниво на защита

Ниво на защита

Размер

Размер

Категории

Категории

ESD обувки

Налични са 34 продукта.

Сортиране по:
Показани са 1-34 от общо 34 артикул(а)

Активни филтри

Защо ми трябват ESD обувки?

Преди да отговорим на този въпрос, нека първо да разгледаме накратко какво представлява електростатичният заряд. 

Електростатично разреждане или ESD? 

Просто дефинирано, статичното електричество е електрически заряд, причинен от дисбаланс на електроните по повърхността на материал. Този дисбаланс създава електрическо поле, което може да бъде измерено и което може да влияе на други обекти на разстояние. Електростатично разреждане (ESD) е прехвърляне на заряди между тела с различни електрически потенциали. 

Най-вероятно свързвате електростатичните заряди с „хващането на ток“ при събличане на дрехи или с разрушителния характер, който могат да имат мълниите. Между тези две крайности обаче съществуват електростатични заряди, намиращи се на работното място, които всъщност могат да бъдат опасни за здравето или могат да доведат до инциденти. Същият този статичен заряд може да подпали запалими смеси и да повреди електронни компоненти. Статичното електричество също може да привлече замърсители в чиста среда или да доведе до слепване на продуктите.   

Защо да необходими ESD обувки?

Въпреки че има физически и механични причини за ESD в производствена, технологична или офис среда, персоналът се счита за основна причина за натрупването на електростатични заряди. С други думи, персоналът сам зарежда собствените си тела. Например когато сядаме и ставаме от стола си, дрехите и обувките, които носим, генерират електростатични заряди. 

ESD обувките са специализирани и предназначени да намалят натрупването на излишно статично електричество, чрез провеждане на заряда от тялото към земята, като същевременно поддържат достатъчно високо ниво на електрично съпротивление.

ESD обувките са много видове и могат да се използват в лаборатории, чисти помещения, болници, високотехнологични производства, производство на автомобили и пластмаси и това е само една малка част от приложението им. 

Какво предлага STENSO.NET?

За да предотвратим ефекта от електростатичните заряди, ние предлагаме много видове ESD работни обувки, за да осигурим сигурност в работното място. 

В нашия онлайн магазин Stenso.net можете да откриете разнообразни модели ESD работни обувки за мъже и жени от:

  • категория S3 с предпазно бомбе, пластина и водоустойчивост, 
  • S1P с предпазно бомбе и пластина, 
  • S1 с предпазно бомбе
  • обувки и санитарни чехли от категория 01 без защита. 

От нас можете да закупите ниски или високи ESD обувки от по-високия ценови клас - разнообразие от модели на Puma, Diadora и Cofra и от по-нисък ценови клас- серията Raven ESD на Cerva и GF на Goldenfit. В Stenso.net можете да закупите и гривна за крак, която се поставя върху обувката и се закопчава с велкро - ESD FOOT BRACELET.

При нас можете да направите бърза онлайн поръчка на достъпни цени. Ще намерите също антистатично облекло, антистатични ръкавици и гривни. Свържете се с нас ако Ви е необходима допълнителна информация. Ние ще Ви консултираме и ще Ви предложим цялостни решения.