Специализирани обувки

Специализирани обувки

Цена

Цена

  • 62,00 лв. - 67,00 лв.

Ниво на защита

Ниво на защита

Размер

Размер

Категории

Категории

Специализирани работни обувки

Налични са 2 продукта.

Сортиране по:
Показани са 1-2 от общо 2 артикул(а)

Активни филтри

Дори и в модерното технологично време, когато работата повече е свързана със седене пред монитора на компютъра, съществуват и професии, които са опасни за служителите и се изисква носене на специализирани обувки. В следващите редове ще разгледаме техните особеностите и отделните им видове, предлагани в онлайн магазин Стенсо. Кои случаи се изисква тяхното носене и защо да ни се доверите?

Какво представляват специализираните работни обувки

Когато професията на човек е свързана с потенциални рискове за здравето, носенето на специализирани обувки и облекло е задължително. Тяхното предназначение е предпазване и запазване целостта на краката от външни околни фактори. За да са максимално ефективни в своето предназначение те трябва да са изработени от материали, които са устойчиви на удари, пробивания, ниски и високи температури, хлъзгане, електрически и електростатични полета (ESD), нефтопродукти, киселини и основи.

Трябва да са точно по мярка на крака и да са максимално стегнати и плътни, до достигане на нужния комфорт и устойчивост. Едновременно с това специализираните работни обувки осигуряват подходящо удобство при носене дори и когато е необходимо продължително стоене на крак или при целодневно движение. Ето защо, те имат и щадящ ефект, освен защитния. Тяхното закрепване и фиксиране за крака може да се извършва чрез връзване на връзки или посредством залепване и разлепване на стягащи лепенки.

Какви видове има

Преобладаващите специализирани обувки за работа са мъжките, тъй като в голяма част от случаите именно мъжете упражняват опасни за здравето професии. Въпреки това се предлагат и женски модели, които също трябва да отговарят на горепосочените изисквания за защита на здравето на служителя. На пазара могат да се срещнат и модели с различни размери, което позволява правилния подбор спрямо големината на ходилото при всеки служител.

Най-популярни при нас са заваръчните обувки, тъй като и професията към момента е доста масова. Въпреки това е важно да знаете как да разграничавате отделните видове защити и да подбирате най-подходящите според нуждите си. На днешния отраслов пазар са познати следните обозначения:

  • S1 – притежават специално допълнение към петата, позволяващо поглъщането на енергията в тази област;
  • S2 – отличават се с допълнителната си защита срещу проникване на вода в продължение на максимум 60 минути;
  • S3 – оборудвани са с допълнение в предната част, което предпазва стъпалото при настъпване на остри предмети;
  • S1P – притежава същите защити като при S1, но с допълнение на още едно метално бомбе против пробождане;
  • SB – имат допълнително метално бомбе в горната част, предпазващо крака от падане на тежки предмети до 200J, 15 kN.

За кои професии е наложително да се използват

Специализираните обувки са предвидени за хората, чиято професионална дейност представлява опасност за здравето им. Те трябва да имат предпазни и защитни функции, но би трябвало да изясним и за кои професии са задължителни. Съвременните специализирани обувки са за заварчици, за пожарникари, за електротехници, за строители и други подобни.

Защо да се доверим на Stenso.net

Онлайн магазинът предлага само и единствено специализирани обувки, работно облекло и аксесоари за корпоративните служители. Ние разполагаме със собствени производствени мощности и това ни позволява да оказваме пряк контрол върху качеството на крайните продукти. Така ние можем с увереност да гарантираме, че предлагаме наистина здрави продукти за съвременните служители, отговарящи на всички европейски стандарти за защита, а цените да са максимално достъпни.