Гумени ботуши

Гумени ботуши

Цена

Цена

  • 10,00 лв. - 132,00 лв.

Ниво на защита

Ниво на защита

Размер

Размер

Категории

Категории

Работни гумени ботуши

Налични са 40 продукта.

Сортиране по:
Показани са 1-40 от общо 40 артикул(а)

Активни филтри

Какви гумени ботуши да изберем за работа

Стенсо Ви предлага богат избор на работни обувки и ботуши, изработени от висококачествени материали, които предпазват от вода. За да бъдете удовлетворени, тук ще намерите страхотни зимни, дамски, мъжки, къси и дълги гумени ботуши на доказани европейски  марки. Можете да поръчате онлайн на Stenso.net цветни ботуши, галоши и цървули в различни размери на много достъпни цени.
За да бъдат подходящи за работа едни гумени ботуши, те следва да имат напълно водоустойчива и здрава външна част. Подметката им да бъде с грайфери, за да осигури добро сцепление с мокри и сухи повърхности, а ако се нуждаете от  зимни гумени обувки, трябва да изберете такива с дебела подплата.
Ако Вашата професия изисква твърде много време стоене на крака, Стенсо Ви препоръчва да изберете модел с антистатична стелка, която е направена от мек полиуретан и гарантира максимален комфорт. Тя  поглъща енергията в областта на петата. Добре е да бъде антибактериална, топла и студоизолираща.

Какво трябва да знаем за гумените ботуши

Гумените ботуши се използват в мокра и кална среда.
Те се изработват основно от PVC и нитрил, като интересното в случая е цвета. Чудили ли сте се защо гумените ботуши се произвеждат в различни цветове? По-светлия цвят гарантира по-високо качество на материала.
Има различни цветове гумени ботуши: бели, жълти, розови, светло и тъмно зелени, сини и черни. Най-евтини са черните, защото са произведени от рециклиран материал.
Както при обувките - гумените ботуши също може да имат защитни елементи - бомбе и пластина, които да предпазват от удар и пробождане.

Как се поддържат гумените ботуши чисти

За почистване на  външната част, използвайте чиста вода, за да изплакнете калта и прахта след носенето им. Ако има засъхнала кал, използвайте мек парцал или гъба, за да почистите цялата мръсотия. Обърнете внимание и на ходилата. Там почистете с по-малка и стара, непотребна вече четка за зъби.
Ако гумените ботуши са чисти, използвайте стара, потопена в топла вода, кърпа.
За да премахнете тежки зимни и почвени соли, следва да разбъркате 2 чаши топла вода с една лъжичка почистващ препарат. След като почистите, изплакнете добре и избършете с чиста кърпа. Оставете да изсъхнат добре, далеч от преки слънчеви лъчи и нагреватели.
Вътрешната част има нужда от повече внимание. По-голямата част от обувките имат вътрешна стелка и подплата, която може да се вмирише и замърси. Ако не бъдат почистени, те могат да станат място за размножаване на гъби и бактерии. За да не се случи това, разтворете една лъжичка течен перилен препарат с две чаши топла и чиста вода. Избършете вътрешната част с кърпа, потопена в препарата, след това изплакнете с чиста и влажна кърпа.
За да предотвратите размножаването на бактериите, смесете бял оцет с вода, едно към едно. Тази смес се слага в бутилка със спрей-помпа и леко се пръска във вътрешността. Оставят се да изсъхнат на въздух, далеч от директна слънчева топлина и светлина.
Ако искате просто да освежите своите гумени ботуши, поръсете с малко сода за хляб вътре. Оставете да престои една нощ и изпразнете преди носене.

Защо да се доверим на Stenso.net

БУЛТЕКС 99 ЕООД доставя защитни и предпазни дрехи, като Ви гарантира комфорт и безопасност. Тези продукти ще Ви осигурят здравословни условия на труд, защитавайки Ви от вредните въздействия на работната и околната среда. Работейки с най-висококачествени материали, Вие можете изцяло да се доверите на Стенсо.