Цена

Цена

 • 3,00 лв. - 117,00 лв.

Материал

Материал

Цвят

Цвят

Сезон

Сезон

Категории

Категории

Сигнални работни дрехи

Налични са 73 продукта.

Сортиране по:
Показани са 1-48 от общо 73 артикул(а)

Активни филтри

Кои облекла са сигнални?

Сигналните облекла или облеклата с висока видимост са тези, на които има поставени светлоотразителни елементи и са в искрящи цветове - най-често жълто или оранжево. Дрехите с тези характеристики се използват като работно облекло от професии, които работят на места с ниска видимост, в тъмните часове на денонощието, около пътното платно, строежи и др. 

Използването на облекла със светлоотразителни елементи и цветове с висока видимост може да спаси човешки живот особено в месеците, когато се стъмва по-рано.

Как се класифицират сигналните облекла?

Облекло с висока видимост клас 1

Облеклата от клас 1 са подходящи за ситуации с нисък риск, включващи бавнодвижещи се превозни средства и наличието на достатъчно място между работниците и движението, и среда, в която работниците са лесно забележими. Служителите на паркинги и складовите служители използват дрехи от клас 1.

Облекло с висока видимост клас 2

Тези дрехи се носят от работници, които работят в среда със средни нива на опасност като например: превозни средства, които надвишават 40 км/час или неблагоприятно време. Железопътните работници сметосъбирачите са част от примерите за работници, които носят дрехи от клас 2. Сигналните жилетки могат да бъдат клас 2 или клас 3.

Облекло с висока видимост клас 3

Този клас включва високи нива на опасност от бързо движещи се превозни средства и условия на работа, при които има наличие на изключително ниска видимост. Тези облекла гарантират, че работниците са видими при широк спектър в своите движения на тялото, което ги прави лесно забележими в околната среда. Тези облекла включват допълнителен светлоотразителен материал, поставен в областта на ръцете и краката. Строителните работници на магистралите и служителите на спешна помощ трябва да носят дрехи от клас 3.

Облекло с висока видимост клас E

Клас Е е най-високият клас облекла с висока видимост като комбинира жилетки от клас 2 или 3 с панталони с висока видимост. Работниците на строителни обекти, които работят през нощта, по магистрала и служителите на спешна помощ обикновено използват този клас дрехи.

Какво ще откриeш при нас?

Ние от Стенсо обогатихме гамата от светлоотразителни дрехи, за да помогнем на работещите в рискови среди да се предпазят.

В онлайн магазин stenso.net може да намерите необходимите Ви размери и изделия необходимите за всяка професия:

 • Якета;
 • Шуби;
 • Панталони и полугащеризони;
 • Жилетки;
 • Тениски;
 • Шапки; 
 • Ръкавици.

Изделията в раздела за светлоотразителни облекла на stenso.net са както българско производство, така и производство на европейски лидери в областта.  

Какви са предимствата на онлайн магазин stenso.net?

 • Богат избор на различни видове сигнални облекла;
 • Качество;
 • Ниски цени;
 • Бързо и компетентно обслужване.