Наколенки

Наколенки

Категории

Категории

Наколенки

Налични са 3 продукта.

Сортиране по:
Показани са 1-3 от общо 3 артикул(а)

Активни филтри

Съществуват различни строително-монтажни дейности и видове спортове, представляващи опасност за коленете и други части на тялото, за което трябва да вземем превантивни мерки. Наколенките са част от тях и по-долу ще разберем кога се използват и в кои професии? Ще разгледаме отделните им видове и как да поръчате от онлайн магазин Стенсо?

За какво се използват наколенките

Представляват отделни предпазни елементи, които са пригодени за поставяне на колената. Основното им предназначение е защита на колянната става от удари, преумора и физическо нараняване. Фиксират се за крака чрез специални каиши, поради което са подходящи за използване при различен диаметър на дебелината на краката. Използването им позволява равномерното разпределение или намаляване на натоварването по време на различни активности. Наколенките понасят разнообразни по сила удари и натиск, с което предпазват колянната капачка от наранявания, възпаление и счупване.

Другото предназначение на аксесоарите за коляно е предпазване на работното облекло от замърсяване, скъсване и протриване. Така пестите средства от честата смяна на екипировката и я запазвате чиста при продължителен престой на колене. Свалянето и поставянето им е много лесно и бързо, а поддръжката се изразява в необходимостта от измиване с вода и избърсване с чиста суха кърпа.

Какви видове има

В онлайн магазин Стенсо сме се погрижили да предложим голямо разнообразие от видове наколенки на различни цени. Те се отличават по целта на предназначението им:

  • За работа на открито – изработени са от специален пластмасов материал с високо ниво на якост. Не се препоръчват за работа на закрито, тъй като има вероятност за повреда на скъпите подови настилки;
  • За строителни и довършителни дейности на закрито – изработени от мека пластмаса с хелиева основа, тези наколенки са щадящи за различните видове скъпи и крехки подови настилки;
  • Универсални – за изработката им е използвана мека, но достатъчно здрава пластмаса, която ги прави подходящи за използване както на закрито, така и на открито.

За кои професии са подходящи

Наколенките са аксесоари тип “протектори” и изолират коляното от допира и съприкосновението му с опасните повърхности. Те го предпазват от случайни агресивни удари и преумора, нараняване, счупване, протриване. Това означава, че намират приложение във всички дейности и спортни занимания, практикуването на които има вероятност да доведе до физическо нараняване. 

В строително-ремонтните и довършителни дейности наколенките намират широко приложение при лепенето на плочки и полагането на различни други подови настилки. В тези случаи майсторът прекарва дълго време на колене и това предизвиква болки и нараняване. При почистването на вентилационни шахти работникът през цялото време  коленичи и това изисква поставянето на допълнителни протектори. В спортните дейности наколенките се използват при каране на ролери или ролкови кънки, скейтборд и други.

Как да поръчаме от Stenso.net

Онлайн магазинът ни е изключително интуитивен и лесен за пазаруване както от настолни компютри, така и от мобилни устройства с различна големина на екраните. При поръчката имате две възможности: да се регистрирате като потребител на сайта или да направите бърза поръчка

В първия случай имате възможност да следите историята на поръчките си и да създавате списъци от желани продукти за по-късна покупка. За тази цел изберете желаното количество от този продукт и натиснете бутона “Купи”. Така ще го поставите в пазарската количка и ще получите обобщена информация за общата цена за плащане. След като натиснете отново бутона “Купи”, трябва да въведете имената си и друга информация за обработка на заявката, да изберете фирма за доставка и метод на плащане. Финализирайте поръчката си и това е всичко.