Парцали и средства за почистване

Парцали и средства за почистване

Категории

Категории

Парцали и средства за почистване

Налични са 11 продукта.

Сортиране по:
Показани са 1-11 от общо 11 артикул(а)

Активни филтри

Различните почистващи и дезинфекциращи средства са предназначени за грижа за чистотата на санитарното оборудване, посудата, ръцете и отделните видове машини в хранително-вкусовата промишленост. Какво е важно да знаем за съвременните дезинфектанти и препарати за почистване? Кога се използват и как действат? Можете ли да се доверите на онлайн магазин Стенсо при пазаруването на памучни парцали и антибактериални гелове?

Какво е важно да знаем за почистващите средства

От гледна точка на състава препаратите за почистване са абразивни и неабразивни. Първите са с допълнителни финозърнести вещества, отличаващи се с висока степен на твърдост. Това може да са кварцов пясък, креда, пемза и т.н. Много често тези продукти се срещат във вид на пасти или каша, в съдържанието на които има различни допълнителни миещи продукти и ароматизатори. Така се подобрява ефектът на измиването и приятното ухание след това.

Дезинфектантите обикновено се предлагат във вид на почистващ гел, базиран на агенти с едно или повече активни вещества. В съдържанието им често се добавят отделни аромати, оцветители и стабилизатори. Почистването с дезинфектант е за повърхности, изискващи обработка и дезинфекциране. Основно изискване към подобни продукти е високото им ниво на ефективност и безопасност. Като основни съставки дезинфектантите притежават хлор, кислород, амониеви съединения, алкохол и т.н.

За какво да ги използваме

Предназначението на препаратите за почистване е отстраняването на силни замърсявания, а с дезинфектантите се обезпаразитява и постига по-стерилна среда. Относно приложението им спрямо съдържанието, отделните видове се препоръчват за различни случаи: 

  • На хлорна основа – отлично се справят с отделните видове и форми на патогенни микроорганизми;
  • На базата на кислород – изключително ефективни в борбата с различните щамове на инфекциозните заболявания: бацили, гъбички, вируси;
  • На алкохолна основа – най-често са с етанол и изопропилов алкохол. Този тип дезинфектанти за почистване се използват в болниците и медицинските пунктове срещу бактериите и вирусите.

Как ни помагат в работата

Отделните видове препарати се използват за миене на различни повърхности, които е задължително да са с повишена чистота и хигиеничност. Това могат да са масите и столовете в кухнята, санитарното оборудване в банята или повърхностите в медицинските пунктове и болниците. При последните почистването, поддържането на чистотата и обезпаразитяването са от особено важно значение. Така се предотвратява разпространението на различни инфекциозни и гъбични заболявания.

Дезинфектантите намират приложение и в хранително-вкусовата промишленост, където се изисква поддръжка на стерилна и чиста среда, особено там, където се произвежда храната. Това важи както за работните маси и плотове, а също за машините и за почистването на подовете.

Защо да се доверим на Stenso.net

Ние сме не само онлайн и офлайн търговец на работно облекло, защитни аксесоари, дезинфектанти и препарати за почистване, но и ги произвеждаме. Можем да гарантираме високото качество на продуктите си, да предложим конкурентни цени и професионално обслужване. Фирма БУЛТЕКС 99 ЕООД, която стои и зад онлайн магазин Stenso.net, е вносител на описаните в тази статия почистващи продукти. Ние си партнираме с различни оторизирани от признатите в световен мащаб брандове, така че отново да гарантираме на клиентите си високо качество и достъпни оферти.

За да осигурим бързо и качествено обслужване, поддържаме големи складови наличности. По този начин няма да чакате доставка от чужбина, а за 2-3 дни да получите поръчката си. Все повече хора ни се доверяват и стават наши лоялни клиенти, така че ги последвайте и вие.