Сбруи

Сбруи

Цена

Цена

  • 42,00 лв. - 426,00 лв.

Категории

Категории

Сбруи

Налични са 9 продукта.

Сортиране по:
Показани са 1-9 от общо 9 артикул(а)

Активни филтри

Много често в строителството или при спортно катерене се налага обезопасяване на човека, което му гарантира физическата цялост и ниска вероятност от падане. За целта се използват специалните сбруи. Какви са техните особености и каква защита осигуряват? Какви видове се предлагат в онлайн магазин Стенсо и защо да ни се доверите при пазаруването?

Какво представляват сбруите

Това е комбинация от колани, обхващащи различни точки от тялото, осигурявайки пълна безопасност на алпинистите или спортистите при скално катерене. Обикновено обхваща горната и долната част на тялото и има отделни точки за захващане с карабинери. При висококачествените сбруи се използват различни зони от тялото за обезопасяване и сигурност, обхващайки талията, краката, гърба, гърдите. Целта е здравото прикрепване на човека към въжето, така че да се сведе вероятността за изпускане и скъсване до нула.

Сбруите се използват в алпинизма, планинския туризъм, за катерене и работа на голяма височина във висящо положение. Предлагат се във вид на цял комплект от колани, които се поставят върху работното облекло. Върху тях са предвидени метални халки за закачане на стоманени карабинери и прокарване на въжето по тях.

Какви видове има

Съществуват няколко вида сбруи за катерене, които са разделени на четири групи, всяка от които има собствени особености:

  • Ниски – състоят се от пояс, който се увива около кръста, както и ленти за краката. Тези два елемента образуват обща система за обезопасяване. Особеното при тях е липсата дискомфорт при употреба и нулево възпрепятстване на движението. Обикновено коланите са изработени от здрав и плътен текстил, издържащ големи натоварвания, а при отпускане и падане има вероятност човека да увисне с главата надолу;
  • Горни – предназначени са за горната част на тялото и представляват система от ленти за обхващане на раменете и гърдите на катерача. По този начин той остава надеждно защитен от изхлузване и падане. При случайно изпускане и увисване на въжето има вероятност за временно създаване на трудности в дишането поради поемане на цялото тегло на човека от коланите;
  • Пълни – сбруи, които са съставени от двата описани по-горе отделни елемента за раменете, гърдите, талията и т.н. Носенето на подобно предпазно оборудване ви позволява да запазите правилната ориентация на тялото при падане или увисване на въжето;
  • Комбинирани – те са напълно идентични с по-горе описаните, но са комбинирани в една обща система от колани.

За кои дейности са подходящи

Пълните или комбинирани сбруи намират приложение при спортното катерене, стените за катерене и различните екстремни забавления. Те са най-надеждните от всички останали видове и намират приложение за професионални цели. Ниските се използват за тренировки и прости походи в планината. Много са подходящи за начинаещи и аматьори в различните спортове, изискващи носене на подобно защитно оборудване.

Защо да се доверим на Stenso.net

Като производител и търговец на работно облекло и аксесоари, ние имаме цялостна затворена екосистема, която е под наш контрол. Това ни позволява да извършваме пълноценно наблюдение над производството и качеството на крайните продукти. Така гарантираме най-високо качество и достъпни цени.

Осигурили сме функционална уеб-платформа за пазаруване, търсене и избиране на работно облекло и защитни продукти. Клиентите ни имат разнообразна гама от сбруи и възможност за онлайн пазаруване от настолен компютър или мобилно устройство. При нужда от допълнителни насоки, съвети при избора или съдействие при пазаруването нашите оператори са на ваше разположение през работните дни.