Цена

Цена

 • 0,00 лв. - 1 669,00 лв.

Категории

Категории

Дихателна защита

Налични са 88 продукта.

Сортиране по:
Показани са 1-48 от общо 88 артикул(а)

Активни филтри

Дихателната защита е е защита от трета категория рискове т.е. Рискове с опасност за човешкия живот.
Все повече професии се определят като “рискови”. Това поражда необходимостта от предоставянето на всеки един от служителите лични предпазни средства, които са предназначени за постоянно носене на работното място. Дихателната защита е сред най-значимите компоненти, когато става дума за избор на оборудване, което да елиминира риска от появата на респираторни заболявания в резултат на отделените вредни емисии.
Употребата на целолицеви маски, полумаски, респиратори и противогази е задължителна при наличието на опасен газ и други вредни субстанции, които биха могли да окажат пагубно въздействие върху белите дробове. Екипът на онлайн магазин Стенсо определя избора на дихателна защита като ангажимент с фундаментално значение за работодателя, от чието изпълнение зависи не само  професионалният просперитет на неговия екип, а неговия живот и здраве.

За кои професии е добре да имаме дихателна защита

Много отрасли се свързват с ясно изразен риск от инциденти на работното място, също както и от реална заплаха за човешкото здраве. Това, от друга страна, е причина за по-високо заплащане, също както и се свързва със специални изисквания, отнасящи се до квалификацията на персонала. Работното облекло е също част от професионалното портфолио на служителите в рисковите зони. То трябва да кореспондира с естеството на работа, също както и да осигурява комфорт на работника през целия ден.
В много от случаите дихателната защита се оказва и животоспасяваща. Ако е констатирана концентрация на вредни вещества във въздуха, то носенето на подходяща дихателна защита е строго задължителна. Професиите, които са свързани с повишен риск от появата на респираторни проблеми, се свързват с области на развитие и дейности като:

 • Строителство - шлайфане, полагане на пътна настилка, измазване и др.,
 • Дървообработване - сваляне на боя, шлайфане, изстъргване, лепене и боравене със субстанции, които съдържат амоняк;
 • Селско стопанство - пръскане, почистване и др.;
 • Металообработване - заваряване, спояване, рязане и шлайфане;
 • Медицина - извършване на манипулации и излагане на контакт с вируси;
 • Минно дело;
 • Химическа индустрия и минно дело.

Вредни вещества като прахови частици, органични пари, газове, спори на гъби, амоняк, лепилни мъгли, дървесни частици, инсектициди и аерозоли оказват изключително вредно влияние върху дихателните органи. За да не бъде упражняваната професия причина за появата на подобни проблеми, е необходимо да се избере подходяща маска и филтри към нея. По този начин вредните вещества няма да попаднат в белите дробове, а изпълнението на професионалните ангажименти ще бъде възможно, без това да е на цената на доброто здраве.

Какви видове предлага раздела

В Stenso.net ще откриете различни предложения за дихателна защита, които посрещат всички изисквания за високо качество и производителност. Купете на ниски цени някои от следните модели дихателни маски:

 • Целолицеви и полулицеви маски  с едно или две филтърни гнезда;
 • Спасителна качулка или т.нар. Самоспасител -  предназначена за предпазване на дихателните органи от газове и дим;
 • Респиратори с клапа и без клапа срещу мъгла, прах и аерозоли;
 • Филтри- газови, прахови, комбинирани.

Внимание: Маските за дихателна защита не защитават в среда без наличие на кислород. При избор на защитно средство за дихателните органи се информирайте при каква кислородна концентрация се използва то!!!

Използването на детектори за засичане на газ е също много полезно при зони с големи количества вредни вещества.

Защо да се доверим на Stenso.net

Изборът на магазин, от който да купите лични предпазни средства, е от голямо значение за крайния резултат, а ние от Стенсо напълно разбираме това. Постарали сме се да подберем за Вас най-практичните, висококачествени и достъпни решения, с които да постигнете всяка една от преследваните професионални цели.