Работни полугащеризони

Работни полугащеризони

Сезон

Сезон

Цена

Цена

  • 24,00 лв. - 100,00 лв.

Цвят

Цвят

Категории

Категории

Работни полугащеризони и гащеризони

Налични са 71 продукта.

Сортиране по:
Показани са 1-48 от общо 71 артикул(а)

Активни филтри

Изборът на облекло е трудна задача, защото малко хора знаят за  разликите в характеристиките на различните продукти. Екипът на stenso.net e с богат опит  в изработката на работни гащеризони и в тази статия ще дадем задълбочена информация. 

Как да изберете между работен гащеризон и работен полугащеризон?

Оказва се, че много хора не знаят разликата между двете и използват думата гащеризон, за да опишат полугащеризона. Ето и проста дефиниция с разликите между двете.

Какво е гащеризон?

Гащеризоните са цяло облекло, което покрива тялото от врата до китките и глезените. Това е облекло с ръкави и крачоли. Предимството му е, че покрива цялото тяло и така предпазва по-голяма площ и има допълнително място на гърдите за поставяне на още функционални джобове. Гащеризоните са подходящи за работа на плавателни съдове, автосервизи и др.

Такива продукти са Emerton coverall, Durage basic coverall.

Какво е полугащеризон?

Това е панталон, на който са добавени презрамки и предна платка, на която се поставят джобове. Удобството се състои в това, че презрамките на полугащеризона го държат и при интензивни движения не позволяват той да се свлича.

Най-общо казано и двата вида осигуряват удобство и защита при интензивни движения и отново избора Ви зависи от спецификата на работната среда.

След като сте избрали вида е време да вземете в предвид материята, цвета и функционалността.

Каква материя да изберете?

При неватираните облекла изборът е между 100% памук и памук и полиестер с различно съотношение и дебелина на плата - от 200 до 280 гр./кв.м.

При ватираните освен двата вида материи може лицевия плат да е и 100% полиестер, който е водо- и ветроустойчив. След основния плат има пришити вата и хастар.

Различните платове са и с различни характеристики, като най-подходящия за Вас плат е този, който отговаря на условията и работната Ви среда:

  • Памук - естествена материя, която отвежда влагата, не натрупва статично електричество и е трудногорим;
  • Памук/полиестер - има го в различни съотношения на двата вида нишки, но най-разпространените от тях са 35% памук/ 65% полиестер и 50% памук /50% полиестер.  Тази материя е подходяща за по-топли атмосферни условия, защото полиестерните нишки позволяват проветрение на тялото;
  • Полиестер - използва се само за ватирани облекла. Тъканите от 100% полиестер са промазани и осигуряват водо- и ветроустойчивост, като степента на защита зависи от вида на промазката.

Защо да изберете Стенсо?

В stenso.net може да намерите голямо разнообразие от видове, размери и нови модели, които предлагат както удобство, така и функционалност на достъпни цени.