Защитни каски

Защитни каски

Цена

Цена

 • 6,00 лв. - 65,00 лв.

Категории

Категории

Защитни каски

Налични са 42 продукта.

Сортиране по:
Показани са 1-42 от общо 42 артикул(а)

Активни филтри

Много професии изискват носенето на предпазни средства. Защитните каски са част от специализираната екипировка, която е задължителна за лица, които се занимават със строителство, минно дело, управление на машини и други професии в индустриалния сектор. Този вид аксесоар е много важен за безопасността на служителя, докато той изпълнява поставените от ръководството задачи. Носи се през целия работен ден, като ефективно защитава от удари по главата вследствие на падащи предмети от различна височина.

Как да изберем защитни каска за глава

Защитните каски трябва да отговарят на всички национални и Европейски стандарти, които са посочени във вътрешната част им част. Тяхното основно предназначение е да погълнат силата на удара, като към тях може да се добавят и други видове лични средства като антифони, лицеви щитове и др. Ако по време на експлоатация каската бъде повредена, то същата трябва да бъде незабавно подменена с нова, за да бъде безопасността на работника гарантирана. В онлайн магазин Stenso.net ще откриете следните предложения:

 • Предпазни шапки;
 • Защитни каски с електрическа изолация до 440 и до 1000 V;
 • Вентилирани и невентилирани модели;
 • Предпазни средства за глава за миньори и др.

За избора на предпазен аксесоар от този вид трябва да се вземе предвид естеството на работа, което в някои случаи не крие високи рискове за безопасността на служителите, но в други е свързано с реална опасност за човешкото здраве. Хората, които работят на докове, с машини, в складове, по строежи или на голяма височина, трябва задължително да носят предпазно средство за глава. То може да бъде тип шапка, а може да е и класическа каска.
При избора на подобни аксесоари е важно да се определи степента на комфорт по време на неговото носене. Закопчаването трябва да е удобно, изработката надеждна и стабилна, а материалите устойчиви на евентуални удари. Тези критерии се определят като водещи при покупката на защитни аксесоари за глава, която ще се носи в рамките на целия работен ден.

Какви приложения имат

От Стенсо отправяме апел към всички служители в индустриалния сектор и техните работодатели да заложат на високото качество при избора и покупката на лични предпазни средства, които са строго задължителен елемент от облеклото на всеки работник, упражняващ рискова професия. Защитата за глава е първото и най-важно нещо, за което трябва да помислим, когато дойде време за осигуряването на обезопасителни аксесоари за работа в ниско- или високорискови условия.  
Сферите на развитие, които обуславят отделните на приложения на защитните каски, са:

 • Строителство;
 • Минна дейност;
 • Работа на големи височини;
 • Инженерство;
 • Складова организация;
 • Управление на подемни машини;
 • Заваръчни дейности и др.

В зависимост от естеството на работа се определя и какво защитно средство за глава би било най-подходящо. В Стенсо ще откриете голямо разнообразие от модели, които ще Ви впечатлят с високото си качество, съвременния дизайн и наличието на различни цветове. Предложенията ни са достъпни на ниски цени, които са изцяло съобразени със стандартите в страната ни.

Защо да купим от Stenso.net

При нас ще откриете най-качествените лични предпазни средства, с които безопасността на работното място ще бъде винаги гарантирана, а комфортът за служителите на най-високо ниво. Доверете се на дългогодишния ни опит в сферата на производството и продажбата на аксесоари за защита на глава и други пособия за повишаване безопасността при извършването на труд с повишен риск от професионални злополуки. Изберете Стенсо и бъдете безупречни в менажирането на фирмата, изпълнението на поставените задачи и представянето си в света на бизнеса.