Лични предпазни средства

Налични са 395 продукта.

Сортиране по:
Показани са 1-48 от общо 395 артикул(а)

Активни филтри

Личните предпазни средства (ЛПС) са фундаментален елемент от всяка работна среда, осигуряващи безопасността и здравето на професионалистите в различни отрасли.

В Stenso.net ще намерите широка гама от продукти, които отговарят на най-високите стандарти за качество и надеждност. Нашата цел е да осигурим на клиентите всичко необходимо за тяхната защита, независимо дали става въпрос за такава на дихателните пътища, зрението, слуха, или кожата.

Какво представляват личните предпазни средства?

Личните предпазни средства (ЛПС) са специализирани продукти, разработени да предпазват работещите от рискове за здравето и безопасността на работното място. Те обхващат широк спектър от оборудване, включително маски, ръкавици, очила и щитове за предпазване на очите и лицето, както и средства за слуха и специализирано оборудване за височинна защита.

Личните предпазни средства са незаменими в много професионални области, осигурявайки протекция срещу различни опасности, които могат да възникнат по време на работния процес.

При кои професии е задължително да бъдат използвани?

Личните предпазни средства са задължителни в много професии, където рискът от наранявания или здравословни проблеми е по-висок. Ето какви видове ЛПС предлагаме, съотнесени към различните професии:

Защитни очила и маски

Те са съществен елемент от личните предпазни средства в много професии, където рисковете за здравето на очите и дихателните пътища са значителни. Те предоставят защита в различни среди:

  • строителство – защитните очила и маски предпазват от летящи частици, като камъчета, прах и други материали, които може да причинят сериозни увреждания на очите или да засегнат дихателните пътища;

  • лабораторна и медицинска работа – използването на маски и очила е важно за предпазване от химикали и биологични агенти, които могат да предизвикат увреждания или заболявания при директен контакт или вдишване;

  • при заваряване – предпазните средства за заварчици защитават очите и лицето от искри и интензивна светлина, което е от съществено значение. Искрите може да причинят сериозни изгаряния, а светлината от заваръчния апарат може да увреди зрението без адекватна протекция.

Защита на главата

Тя е основен аспект от мерките за безопасност в редица професионални области, особено в тези, които включват повишени физически рискове. В секторите като строителството и минната индустрия, използването на защитни каски е не просто препоръчително, а задължително по няколко причини:

  • строителни работници и миньори – изложени са на значителен риск от падащи предмети. В такива среди, каските предпазват от сериозни травми на главата, които може да възникнат в резултат на падане на инструменти, материали или скали;

  • при работа в среда с риск от токов удар – изискват се специализирани каски, които предлагат предпазване от електрически шок. Тези каски са проектирани с допълнителни изолационни свойства, които могат да спасят живота на работещия, в случай на докосване до електропроводи или оборудване под напрежение.

Защита на слуха

Задължителна е за работници в шумна среда, като производствени халета, строителни площадки и места, където шумът може да предизвика увреждане на слуха. Разполагаме с варианти както за еднократна, така и за многократна употреба.

Височинна защита

Важна е за за хората, работещи на високи места, като спасители, монтажници и други.

Диелектрични средства

Този тип защита включва ръкавици, боти и килимчета. Те са съществени за електротехници и за всеки, който работи в близост до електричество, като осигуряват предпазване от токов удар.

Тази широка гама от лични предпазни средства гарантира, че професионалистите от различни сфери могат да намерят подходящите предпазни средства, които да осигурят тяхната безопасност и комфорт.

Защо да поръчате онлайн от Стенсо?

Поръчката на лични предпазни средства от Stenso.net е удобен и ефикасен начин да осигурите необходимата защита на работното място. Нашият каталог предлага богат избор от висококачествени ЛПС, които са в съответствие със стандартите и нормативните изисквания за безопасност.

Освен разнообразието от продукти, ние гарантираме конкурентни цени, което прави покупката още по-привлекателна. Избирайки Stenso.net за доставчик на лични предпазни средства, вие инвестирате в своята безопасност и спокойствие, уверени, че получавате продукти, които отговарят на вашите професионални нужди и условия на работа.

Разгледайте предложенията в нашия онлайн магазин и се подгответе за работа с подходящите за вас лични предпазни средства.