Ръкавици за заварчици

Ръкавици за заварчици

Цена

Цена

  • 5,00 лв. - 54,00 лв.

Категории

Категории

Ръкавици за заваряване

Налични са 15 продукта.

Сортиране по:
Показани са 1-15 от общо 15 артикул(а)

Активни филтри

Ръкавиците за заварчици са третото задължително защитно предпазно средство, след обувките и подходящата екипировка. Предназначението им е да предпазват ръцете от изгаряния и директен контакт с хвърчащите и силно нагорещени отломки по време на заваряване. Какви са особеностите на тези мъжки защитни средства и отделните им видове? Можете ли спокойно да се доверите на онлайн магазин Стенсо при пазаруването и какво ще получите при нас?

Какво представляват заваръчните ръкавици

Това са продукти от категорията за лични предпазни средства по време на извършване на служебните задължения. С оглед на предназначението им, те трябва да притежават различни свойства. Най-основните от тях са високата степен на механична и термична издръжливост, както и устойчивост на високоволтова електрическа дъга. Те защитават ръцете от изгаряния и внезапно възникване на огнен пламък. Основно изискване при производството на ръкавици за заварчици е липсата на ограничаване на движението на пръстите и възможност за максимален захват.

Често се случва заваръчните дейности да се извършват в условия на ниски температури, така че ръкавиците за заварчици трябва да притежават допълнителна подплата за защита на ръцете и пръстите от измръзване. Изисква се осигуряване на отлична хигроскопичност и естествено проветрение на кожата, за да остане суха и с отлично сцепление.

Какви видове има

От гледна точка на формата, ръкавиците за заварчици се делят на двупръстови, трипръстови и петпръстови модели. В първия случай има място само за палеца, а останалите четири пръста са в един джоб, което позволява задържане на повече топлина. Вторите са за палеца и показалеца, осигурявайки по-голям комфорт. Третите гарантират максимално удобство при работа, предоставяйки най-голяма подвижност на пръстите и ръцете. Считат се за универсални и намират приложение при различни видове заваръчни дейности.

Според дизайна моделите за работа са къси и издължени. Първите са с дължина до китката, а вторите могат да достигнат дори до лакътя. Съществува и трети вид, представляващ ръкавели, които се поставят допълнително за осигуряване на максимална защита от изгаряне.

С оглед на използвания материал за производството, ръкавиците за заварчици най-често се произвеждат от естествена цепена телешка кожа. Тя има висока издръжливост на износване и е огнеустойчива. Предоставя надеждна защита на ръцете и поддържа естественото проветрение на кожата, което създава повишен комфорт при работа. Брезентовите ръкавици за заварчици също са доста често срещани, но те са по-бюджетните варианти. Отличават се с повишена плътност и твърда текстура, но не могат да са толкова надеждни, колкото кожените им аналози.

Защо да купите от Stenso.net

Онлайн магазин Стенсо е сред лидерите на пазара на защитно работно облекло и аксесоари. Тук ще откриете голяма гама от видове ръкавици за заварчици на достъпни цени. Предлагат се различни размери, цветове и дължини, така че да имате гъвкавостта да направите своя най-правилен избор. Освен основен производител на предлаганите в сайта продукти, ние сме и вносител на такива, подбирайки партньорите си, с оглед предлагане на най-добро качество и достъпни оферти. Масово българите предпочитат да пазаруват от нас, защото:

  • производствените ни бази са високотехнологични и с последно поколение оборудване;
  • квалифицираме служителите си и имаме по-голям обхват на контрол на качеството;
  • имаме достатъчно големи складови наличности, така че да предложим най-бърза обработка и доставка на поръчките;
  • клиентите ни се възползват от възможност за безплатна консултация с експерт при пазаруването, избора и възникнали проблеми;
  • нашите ръкавици за заварчици отговарят на най-съвременните сертификати за безопасност и защита на служителите.