Ръкавици за еднократно ползване

Ръкавици за еднократно ползване

Цена

Цена

  • 2,00 лв. - 21,00 лв.

Категории

Категории

Ръкавици за еднократна употреба

Налични са 31 продукта.

Сортиране по:
Показани са 1-31 от общо 31 артикул(а)

Активни филтри

Често се срещат професионални или любителски дейности, изискващи осигуряване на еднократна защита на ръцете от различни видове дразнители. В подобни случаи идеално решение се оказват ръкавиците за еднократна употреба. Какви се предлагат в раздела на онлайн магазин Стенсо и кога е подходящо носенето им? Защо да ни се доверите при пазаруването на лични предпазни средства и работно облекло?

Какви еднократни ръкавици има

Най-голямото им предимство е възможността за изхвърлянето им веднага след приключване на работа. По този начин не се тревожите за тяхното замърсяване или цялост. 

От гледна точка на използвания материал за производството им, еднократните ръкавици се делят на:

  • винилови – изработени са от поливинилхлорид. Това ги прави евтини и практични. Имат сравнително ниско ниво на износоустойчивост и якост. Използват се в хранително-вкусовата промишленост;
  • латексови – най-често намират приложение в медицинската практика. Отличават се с тънкия си материал, но добре стоят на ръката;
  • нитрилови – при производството им в основата стои нитрилен латекс или синтетичен каучук, което ги прави много издръжливи и химически устойчиви. Материалът е щадящ за кожата, без да предизвиква дразнене и затова намират приложение в медицинската практика;
  • полиетиленови – изработени са от специален полиетилен с ниско налягане и са доста тънки. Нивото им на якост е слабо, но не позволяват проникване на течности и директен контакт на кожата;
  • силиконови – отличават се с висока степен на еластичност и гъвкавост. Устойчиви са на различни химически въздействия.

В случаите, в които се налага честа смяна на еднократните ръкавици, се прибягва до видовете, третирани с допълнителна прахова смес за бързото им сваляне и слагане. Другият вариант е намазването на ръцете с талк преди слагане.

За какво да ги използваме

Еднократните ръкавици намират приложение за работа и осигуряване на лична защита на кожата на ръцете от директно излагане на различни видове дразнители. Нивото им на якост и издръжливост не е високо, но това не е пречка за използването им при извършване на различни химически манипулации в специализираните лаборатории или при домашни дейности.

В медицината служат като предпазно средство за предотвратяване на замърсявания на ръцете на медиците и лаборантите. Използват се за предпазване от микробите на пациентите. Виниловите решения често намират приложение в хранително-вкусовата промишленост, козметологията и фризьорството.

Полиетиленовите еднократни ръкавици имат едно неоспоримо предимство – те са най-евтините и намират приложение в търговията: при опаковане на зеленчуци и плодове, при транспортиране на различни стоки. Често се срещат и в предприятията, където липсват агресивни химикали, но се използват за предпазване на ръцете от замърсяване.

Защо да се доверите на нас

Ние от Stenso.net сме директен производител и вносител на всички предлагани в раздела еднократни ръкавици. Производствените ни бази са оборудвани с най-добрите машини и инструменти, а служителите ни периодично преминават опреснителни курсове за актуализиране на познанията им. Имаме възможност да следим и управляваме качеството на продукцията, така че да гарантираме висококачествени стоки на отлични цени.

Всеки от продуктите се доставя в кутия и подходяща опаковка, което гарантира целостта и пригледността им при получаване. Нашите експерти от клиентската поддръжка са готови да съдействат при затруднения в избора или пазаруването, както и при възникнали проблеми. Онлайн магазинът е от дълги години на пазара и се е доказал като лоялен търговец на предпазна работна екипировка и лични защитни средства.